На практика са създадени условията, необходими за прекратяване на гражданската

...
На практика са създадени условията, необходими за прекратяване на гражданската
Коментари Харесай

Путин: Създадени са условия за прекратяване на войната в Сирия

На процедура са основани изискванията, нужни за преустановяване на гражданската война в Сирия. Това разгласи съветският президент Владимир Путин от Анкара след срещата си с турския си сътрудник Реджеп Ердоган.

„ Благодарение на зоните за деескалация са основани изискванията за преустановяване на братоубийствената война в Сирия и за окончателното заличаване на терористите, както и за връщането на сирийците към мирния живот ", разяснява съветският държавен глава.

Путин и Ердоган потвърдиха готовността си да бъдат следвани окончателните договорености по основаването на четири зони за деескалация, в това число най-голямата от тях в провинция Идлиб. Те бяха реализирани на шестата интернационална среща за Сирия в средата на септември в Астана.

Президентите на Турция и Русия разискаха и референдума за самостоятелност в Иракски Кюрдистан.

„ Подкрепяме териториалната целокупност на Ирак и Сирия. За жал, нашият район още веднъж е сензитивен. Референдумът за самостоятелност на Иракски Кюрдистан няма легитимност съгласно иракската конституция и интернационалното право. За страдание, районното държавно управление направи огромна неточност, провеждайки референдума ", разгласи Ердоган.

Владимир Путин не разяснява референдума, само че въпреки всичко уточни, че съветската позиция по въпроса е от дълго време известна и изразена от съветското министерство на външните работи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР