На прага на есенно-зимния сезон, както и в условията на

...
На прага на есенно-зимния сезон, както и в условията на
Коментари Харесай

Ето при каква температура на тялото трябва да се притесняваме

На прага на есенно-зимния сезон, както и в изискванията на пандемия от коронвирус, всеки един от нас се тормози, когато мери температурата си и тя се оказва по-висока от нормалното.

Докторът по медицинските науки Андрей Продей описа при каква температура имате причина за паника, предава zdrave.to.

Лекарят означи, че температурата от 37 градуса Целзий, която всеки смята за симптом на заболяване, в действителност не постоянно е толкоз рискова.

Продей означи, че не би трябвало да се паникьосвате, в случай че видите такива цифри на термометъра.

" Самата температура не е рискова. Благосъстоянието на човек е от по-голямо значение. Ако има признаци на зараза, човек се усеща зле, даже в случай че има условно естествена температура, тогава човек най-вероятно е болен.

Просто непрекъснато повишение на температурата и температура от серията 37.1, измерено под мишница с вярното устройство, не би трябвало да провокира безпокойствие ", показва специалистът.

Той означи, че когато мери температурата в друго време в подмишницата, тя може да варира от 36,2 до 37,2. Зависи от времето на деня.

И по този начин, в три сутринта, когато човек спи, телесната температура пада до най-малко, а към осем вечерта, температурата е оптималната.

Има обаче и случаи, когато температура от 37 изисква посещаване на доктор. Според Продей, в случай че продължи прекомерно дълго, би трябвало да отидете и да разберете повода.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР