Повече от 600 учители подобриха дигиталните си способности и надградиха

...
Повече от 600 учители подобриха дигиталните си способности и надградиха
Коментари Харесай

Над 600 учители от цялата страна придобиха нови знания и умения за използване на изкуствения интелект

Повече от 600 учители усъвършенстваха цифровите си качества и надградиха знанията си за новите технологии посредством образованието „ Въведение в изкуствения разсъдък “. Онлайн курсът е част от Академията за цифрови умения на Yettel и просветителния уебсайт Prepodavame.bg, основан от Фондация „ Заедно в час “. Тя цели да подкрепи цифровите пълномощия на преподавателите и да ги насърчи да ползват интензивно изкуствения разсъдък в образователния развой.

Първата част от образованието включва запознаване с инструментите, основани на изкуствен интелект, измежду които Copilot, Gemini и ChatGPT. Въведението в света на изкуствения разсъдък стартира от пояснение на наличен и понятен език какво съставлява той, по какъв начин тъкмо работи и защо може да се употребява. Сред обсъжданите тематики е и потребността от инспекция на информацията, генерирана машинно. Като най-полезно за работата си с сходни приложения учителите показват усвояването на уменията за структуриране и формулиране на въпроси и задачи (prompts), тъй че да получават по-точни и потребни отговори. Именно по тази причина курсът показва съответни насоки и образци за дейно потребление на команди при генериране на хрумвания и запаси, свързани освен с работната активност, само че и в ежедневните задания. 

Показателна за успеваемостта и практичната устременост на самодейността е смяната в настройката на учителите – преди  образованието равнището на убеденост в потреблението на технологии с изкуствен интелект измежду участниците е 5.4 от 10, а след края към този момент доближава 8.5. Над 80% от тях показват, че биха предложили онлайн курса на сътрудниците си. Вдъхновени от наученото, някои от учителите даже показват подготвеност да продължат своето обучение в региона на изкуствения разсъдък, търсейки още материали по тематиката и други подобаващи образования за по-задълбочено схващане на технологията.

Вторият стадий се състои от практическа задача – създаване на урок. Учителите от прогимназиален и гимназиален стадий имат за задача да приготвят и проведат урок, в който употребяват цифрови принадлежности, с цел да ангажират учениците и да развиват цифровите им умения. Целта на упражнението е да помогне на преподавателите да основат мощна връзка сред образователното наличие и напредъка на технологиите посредством нови похвати и обучителни способи. В края на годината най-хубавите уроци ще бъдат оповестени в общодостъпна библиотека с запаси и ще оказват помощ на от ден на ден преподаватели да работят модерно и дейно с учениците си.

Инициативата на Yettel и Prepodavame.bg цели да подкрепи учителите в провокациите, свързани с бързото нахлуване на изкуствения разсъдък и сполучливото му консолидиране в просветителния развой. Академията за учители е част от програмата на телекома „ Безопасен интернет и развиване на цифрови умения “, с която компанията си слага за цел да поддържа 10 хиляди души в  подобряването на техните цифрови знания. 

Всички образования са изцяло безвъзмездни за преподавателите, а искащите да вземат участие могат да се записват през. Следващият стадий от академията, който следва да бъде разгласен, съставлява асинхронни видео курсове за създаване на цифрова просвета и основаване на ангажиращо наличие посредством цифрови принадлежности. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР