На поредна пресконференция ГЕРБ обвини ДПС, че на последните избори

...
На поредна пресконференция ГЕРБ обвини ДПС, че на последните избори
Коментари Харесай

Бойко Борисов: ДПС във Враца преля 5000 гласа към партията на Слави Трифонов

На поредна конференция ГЕРБ упрекна Движение за права и свободи, че на последните избори е преливало гласове към партията на Слави Трифонов "Има такъм народ " (ИТН).
"Имаме подозрения за машините за гласоподаване - по какъв начин се е оперирало с тях, кой ги е пипал, кои са тези хора. Но е ясно от данните и от разбора, че Движение за права и свободи целеустремено е преливало гласове към Има Такъв Народ - в Кърджали, Ардино, Джебел, Мадан, Рудозем, Крумовград и така нататък В тези региони Движение за права и свободи губи малко повече от 7000 гласа, а Има Такъв Народ взима към 11 000. Числата съответстват, когато става въпрос за понижаване на броя на гласовете за Движение за права и свободи в съответни общини и увеличение на гласовете за "Има подобен народ ", съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.
Той добави, че се наблядава сходна наклонност и за ромските гласове, изключително в София.
"Сериозна поддръжка е имало за Има Такъв Народ. Не знаем от кое място е тази неочаквана поддръжка (на ромите) особено в София, само че и освен ", добави Митов.
"Винаги сме твърдели, че има огромна уйдурма. Това за Движение за права и свободи е реалност, за какво? Защото на всички места в смесените региони, където мюсюлманите си изкарват прехраната, назначенията са от Движение за права и свободи, а където не са имали хора - от Българска социалистическа партия. А с назначението на Николай Цонев във ВиК там, всичко излиза наяве - включи се и водачът на партията Бойко Борисов.
"Сутринта си прозвъних кметовете и ето: във Враца 5000 гласа прелети от Движение за права и свободи към "Има подобен народ ", в Монтана 2000, във Видин - 1000 ", съобщи някогашният министър председател.
Борисов още веднъж приказва, въпреки и много комплицирано за това какво са го разпитвали преди два дни в следствието.
"Аз за (Бойко) Рашков в случай че ви кажа всичко, което мисля за него, правилно би трябвало да ме осъдят. Просто ми е жалост за служителя на реда, кварталния. През 2009-а чел отнякъде, че съм правил крос в резиденция Бояна. Аз крос не съм правил в никакъв случай, Цецо (Цветанов) правеше кросове. И го попитах тогава оня "Жив ли си?, той отговори: "Жив съм ". Значи не съм го изял (визирайки очевидно обвиняването, че е заплашвал човек, че ще фамилията му няма да разбере дали не яде него). За Мирослав Найденов, знаете - обърна се против ГЕРБ, направи си партия. После ме питаха дали мога да си спомня за някакъв Иван Танев. Нито съм го виждал...., само че като провериш в интернет, го броят с алена бюлетина, че е издирван от България и Румъния. Може би е наследник на този, Георги Танев - министъра на земеделието в аленото държавно управление. За къщата в Барселона - нито съм имал къща, нито парцел. Проверяваха испанци, французи, китайци - всички. Аз си имам къща в Банкя и там пребивавам. Напрягат ми фамилията, тревожат се децата. Тези хора ми основават проблеми в къщи. Но, до момента в който ни викат в полицията е добре. Да не ни посегнат единствено ", сподели Борисов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР