На ново място за разходка, близо до морето, се радват

...
На ново място за разходка, близо до морето, се радват
Коментари Харесай

Пристанище "Карантината" - ново любимо място за разходки на варненци

На ново място за разходка, покрай морето, се радват варненци. Това е новото рибарско пристанище „ Карантината ” в регион „ Аспарухово ”. То не е до край социализирано и към този момент е желано най-вече от младежи, видя кореспондент на Радио Варна.

Новото съвременно пристанище в околност Карантината има огромна и просторна пешеходна алея над морето, която към този момент е доста атрактивно място за разходки, изключително вечер при по-хладно време. Показват го и препълнените кошчета с фасове, кенчета и бутилки, които издават многото гости.

В постройката на пристанището е планувано да има рибна борса - за обработка, предпазване и продажба на прясна риба. На втория етаж ще бъде ситуирана административната част, а на третия етаж ще има рибен ресторант. Покривът на постройката е завършен като амфитеатър, с видимост към морето и града.

Поставени са доста камери, които да бдят за вандализъм. Изградена е и велоалея, която стига до пешеходната зона на пристанището, което я прави желана и от майки с колички и деца с тротинетки и ролери. За улеснение на велосипедистите са поставени и няколко стойки–паркинги за колелета. Кашпите за цветя са към момента празни, само че напълно скоро мястото ще стане още по-приветливо и цветно.

Какви са усещанията на варненци и недоволстват ли риболовците, които от години вадят прехраната си на плажа в м-т „ Карантината ”, чуйте от репортажа на Сияна Спиридонова в прикачения звуков файл: 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР