На невиждан политически линч е подложен бившият македонски премиер Любчо

...
На невиждан политически линч е подложен бившият македонски премиер Любчо
Коментари Харесай

Линчуват Георгиевски за плана за помирение с нас

На невъобразим политически линч е подложен някогашният македонски министър председател Любчо Георгиевски поради оферти от него неповторим проект за излаз от задънената улица на историческия спор с България. Омразата против България в Скопие избуя в претенции прокуратурата да проверява Георгиевски, както и да му бъде отнето македонското поданство.

Огромната част от медиите не разгласиха късия текст от неговите оферти, само че за сметка на това разгласяват десетки мнения, разбори и реакции на " възмутени " политици, публицисти и анализатори, съобщи БГНЕС.

Кметът на град Куманово, който е част от ръководещата партия, Максим Димитриевски изиска прокуратурата да се самосезира, а Георгиевски да остане без македонско поданство.

Депутатът от партията на премиера Зоран Заев Мария Георгиевска направи особено изказване, в което заяви, че ръководещите " нямат безусловно нищо общо с персоналните позиции на Георгиевски ".

Коалиционният сътрудник на Зоран Заев Павле Траянов от Демократическия съюз е измежду най-шумните и с цел да бъде видян изрече следното: „ Нямаме обща история с българите. Ние съществуваме от епохи, а на македонския език, както и на другите, са минали илядници години, с цел да се утвърди ”. Според него " позициите на Любчо Георгиевски са пробългарски и антинационални ".

В същото време опозицията в лицето на ВМРО-ДПМНЕ упрекна Георгиевски, че " обезличавал идентичността на Македония ". Говорителят на партията съобщи, че " тезите му са рискови и нанасят вреда на националните ползи ".

В офанзивата се включиха " дипломати ".

Всички медии, както проправителстевни, по този начин и опозиционни, разгласяват " гневните реакции ", само че на никое място не се среща най-малко едно неутрално мнение или коментар.

Всичко това припомня за интервала след 1945 година, когато всеки инакомислещ в Македония се обявяваше за " изменник, разузнавач, терорист, помощник на окупатора или част от петата колона ".

В предложенията на Любчо Георгиевски на никое място не се оспорва актуалната македонска еднаквост. Той приканва страната си да одобри историческата истина, а управляващите в София да признаят действителностите през днешния ден в РСМ. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР