На национален съвет във вторник ПП ще вземат решение дали

...
На национален съвет във вторник ПП ще вземат решение дали
Коментари Харесай

Съветът на коалицията ПП-ДБ не е заседавал, във вторник ще решават за кабинет на Мария Габриел

На народен съвет във вторник Политическа партия ще вземат решение дали ще поддържат кабинет с първия мандат на ГЕРБ-СДС и министър председател Мария Габриел. В началото на седмицата ще заседава и управлението на ДСБ, заяви Българска национална телевизия.

В понеделник от 15 часа президентът Румен Радев ще връчи на ГЕРБ първият мандат за сформиране на кабинет. Ще го вземе претендентът за министър председател Мария Габриел.

Вчера водачът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани Политическа партия и Демократична България да преспят и да помислят, през днешния ден съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков разгласи, че ще свика управителните органи на партията в търсене на вид за поддръжка на кабинет с министър председател Мария Габриел.

От „ Демократична България “ и „ Зелените “ оповестиха, че през днешния ден не е имало.

В събота пред БТВ съобщи, че след вчерашната среща с Мария Габриел обединението им не е залостила вратата.

„ Затова не залостих вратата, излизайки от тази среща, аз споделих - желая да поговоря с всичките ни органи. Имаме ясно решение, само че преди да кажем твърдо „ не “ желая да събера всички да мислим дали има различен вид, с изключение на да дадем страната на тройна коалиция, която не имаме вяра, че ще извърши дилемите, които слагаме в нашия проект за България “, изясни Кирил Петков.

„ Ще създадем първо изпълнителен съвет на „ Продължаваме промяната “, след това народен съвет, след това ще създадем съдружен съвет, изясни той.

Петков изясни, че някои от отговорите на Габриел му харесали:

„ В лицето на Габриел разпознах човек, който беше пристигнал да води същински диалог, а освен да чуе не от нас “, сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР