На Народния театър за втори път му предстои да постави

...
На Народния театър за втори път му предстои да постави
Коментари Харесай

Как Народният театър ще възкреси образа на Васил Левски

На Народния спектакъл за повторно му следва да сложи на сцена една от пиесите си, които смята за обичана и съкровена класика, обиколила сполучливо България.
 “Фиеста ”, Андреа Гаврилиу, Снежина Петрова и новата премиера в Народен спектакъл “Иван Вазов ”
Народният спектакъл ни потопява във “Фиеста ” като никоя друга

Предизвикателство за интуицията и чувствителността ни

Предвид това, както и бихме предположили, постановката има богата история. Първото ѝ слагане на сцена се случва през 1980 година в Драматичен спектакъл " София ", а през 1993 година оживява и в Народния спектакъл с помощта на драматурга Иван Добчев и известните български артисти Велко Кънев и Цветан Алексиев.

И ако не сме се досетили до момента, то разкриваме, че става дума за представлението " Великденско вино ", което в този момент, години по-късно, още веднъж ще се играе пред родна аудитория. Премиерата му е на 30 ноември, а моментът за специфичното събитие не е определен просто инцидентно.
 Снимка 597136

В навечерието на 150-ата годишнина от обесването на Васил Левски, Левски, режисьорът Явор Гърдев се заема със задачата да възкреси във въображението ни облика на Апостола точно посредством класическия текст на драматурга Константин Илиев. За задачата основните функции на поп Кръстьо и Гечо Немия са отдадени надлежно на опитните артисти Владимир Пенев и Павлин Петрунов.

За работата по " Великденско вино " Явор Гърдев споделя, че той и целият екип в продължение на три години постепенно и търпеливо са очаквали случая, с цел да срещнат публиката с облика на Апостола на свободата, изваян в гневните, само че и възторжени думи на поп Кръстьо.
 Снимка 597137

" Именно в град София, където преди век и половина бе вдигнато бесилото, точно на улица " Дякон Игнатий ", всекидневно напомняща ни с името си кого сме изгубили на това бесило, ще чуем още веднъж обвиняванията на поп Кръстьо Тотев Никифоров към единствения безспорен български воин ", споделя още режисьорът.
 “Орфей ”, Йерней Лоренци, Владимир Пенев, Деян Донков, Александра Василева и новата премиера на Народен спектакъл “Иван Вазов ”
Деян Донков и Владимир Пенев описват мита за Орфей

Народният спектакъл с режисура на знаменит режисьор

Премиерата на " Великденско вино " е на 30.11. (сряда) от 19 ч. в Народен спектакъл " Иван Вазов ".

Следващите дати на представлението са 1.12. (четвъртък), 9.12. (петък), 15.12. (четвъртък), 31.12. (събота), а цялата информация за него е.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР