На Израел ще са ѝ необходими няколко месеца, за да

...
На Израел ще са ѝ необходими няколко месеца, за да
Коментари Харесай

Израел се нуждае от няколко месеца, за да победи Хамас, твърди военният ѝ министър

На Израел ще са ѝ нужни няколко месеца, с цел да победи " Хамас " в линията Газа. Това съобщи израелският министър на защитата Йоав Галант след негова среща със съветника по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан.

В мненията си, представени от " Ройтерс ", Галант съобщи, че в продължение на повече от десетилетие " Хамас " е изграdila своя " инфраструктура подземен и над земята " и че за унищожаването на групировката " ще е нужен дълъг интервал от време ".

" Ще продължи повече от няколко месеца, само че ние ще победим и ще ги унищожим ", съобщи Галант.

Изказването му идва на фона на прочут интернационален напън по отношение на възходящия брой на жертвите от войната и влошаващото се филантропично състояние в Газа.

Наскоро Вашингтон също подлага на критика съдружника си. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели, че има разминаване сред обещанията на израелското държавно управление за отбрана на цивилното население и действителния брой на жертвите.

Организация на обединените нации също е една от структурите, които не престават да показват опасения за войната. Ръководителят на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA) разказа извънредно сложните условия в Рафах в южната част на Газа. Той изясни, че граничният пункт не разполага с нужната инфраструктура, с цел да одобри повече от един милион души - а обстановката там се утежнява.

Израел обаче продължава военните си интервенция в палестинския анклав, като в четвъртък заяви за собствен нов триумф. Силите ѝ са съумели да арестуват над 70 членове на " Хамас " в болница в северната част на Газа.

Говорителят на Израелските отбранителни сили Авичай Адрае съобщи, че бойците са се " предали дружно с оръжията си " в болница " Камал Адван ". От началото на войната на 7 октомври Израел упреква " Хамас ", че употребява лечебни заведения за военни цели, а цивилното население там - за собствен щит.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР