На изключително важните умения как да оцеляват и помагат на

...
На изключително важните умения как да оцеляват и помагат на
Коментари Харесай

Деца от Бургас се учат да оказват първа помощ при природни катаклизми

На извънредно значимите умения по какъв начин да оцеляват и оказват помощ на другите в изключителни моменти се учиха деца от Бургас. Те са от шестите класове на учебно заведение " Бр. Миладинови ".
Проектът се назовава " Центрове за повишение готовността на популацията за реакция при наводнения " и се провежда от БЧК. В неговото основаване са взели участие експерти от пожарната, полицията, избавителните служби, които постоянно попадат в рискови обстановки. Семинарът се организира в границите на два дни.
Наводненията са едни от рисковите и рискови обстановки, които са постоянно събитие в Бургаски район. Това е повода да се акцентира навръх тях при образованието на децата. Според експерти, неналичието на суматоха, бързата и съответна реакция са избавили не един човешки живот.


340 деца от 11 учебни заведения в Бургас, Карнобат, Айтос, Поморие и Оризаре бяха включени в образованията. В тях с изключение на деца, участваха и хора от разнообразни възрасти и специалности. Обученията в тази тенденция не престават.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР