На фона на все по-отслабващия вирус на Covid-19, Китай за

...
На фона на все по-отслабващия вирус на Covid-19, Китай за
Коментари Харесай

Бизнес в хаос: Китай постави обратно милиони хора под поредния локдаун

На фона на все по-отслабващия вирус на Covid-19, Китай за следващ път сложи милиони свои жители под солиден локдаун, оповестяват международните организации. Местните управляващи настояват, че причина за блокиранията са разкрити нови огнища на ковид.

Правителството продължава да поддържа твърдата си политика за ограничение на вируса, макар неговото намаляване

Новите ограничения са засегнали към половината от 6-те милиона поданици на пристанищния град Далиан, дружно с неразкрит брой в Ченгде и Шъдзяджуан в провинция Хъбей - и двете общини на към три часа път от столицата Пекин.
 Над 20 000 банкери и търговци спят в офисите си в
Над 20 000 банкери и търговци спят в офисите си в " китайския Wall Street " в Шанхай

На фона на следващия локдаун в страната поради Covid-19

Рестрикциите на Пекин са наложителни, поради упоритата политика на Китай за " нулев Covid ", която контрастира внезапно с дейностите на множеството страни да съществуват взаимно с вируса посредством последователно облекчение на рестриктивните мерки и имунизациите, разясняват здравни специалисти.

Бизнес в безпорядък?

Китай значително резервира границите си затворени за задгранични гости, като в същото време изисква тези, които идват, да се подложат на повече от седмица карантина в хотели, където санитарните условия постоянно са неприятни. От ограниченията са наранени както туристите, по този начин и представителите на бизнеса - китайски и задграничен.

Загубите през последните месеци са за милиарди долари и занапред ще нарастват още, притесняват се представителите на бизнеса, които с изключение на, че се борят с световната рецесия, проблемите с веригата за доставки и инфлацията, в никакъв случай не знаят по кое време ще бъдат " затворени " за неустановен период от време.

" Лавина " от негативни резултати за международната стопанска система - поради новите локдауни в Китай

Какви ще са следствията от спиранията на веригите за доставки

Икономически ограничения

" Предотвратяването на риска от стопански застой би трябвало да бъде предпочитана задача ", твърди нов отчет, озаглавен  " Време е Китай да поправя своите политики за надзор и предварителна защита на вирусите ", представен от американската CBS.

При предходни блокирания десетки милиони бяха затворени в домовете си, от време на време в продължение на седмици. Стрият локдаун в най-големия град и търговски център Шанхай по-рано тази година докара до митинги, до липса на храна и медицински услуги и до големи финансови загуби.

По последна информация от здравните управляващи на Китай, множеството нови случай на Covid-19 в страната са безсимптомни.
 Повечето заводи в Шанхай най-сетне възобновиха работата си. Въпросът е докога
Повечето заводи в Шанхай най-сетне възобновиха работата си. Въпросът е докога

Над 90 % от предприятията в мегаполиса още веднъж са отворени
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР