На фона на свежата утрин дворецът Амалиенборг в Копенхаген има

...
На фона на свежата утрин дворецът Амалиенборг в Копенхаген има
Коментари Харесай

„Шокирани и объркани“: Спор за отнети титли предизвика разрив в кралското семейство на Дания

На фона на свежата заран дворецът " Амалиенборг " в Копенхаген има същото кралско и величествено лъчение, каквото най-вероятно е имал и преди повече от два века, когато Кристиан VII става първият от датските владетели, който го трансформира в собствен дом. Четирите идентични имения на двореца гледат едно към друго през площада. Малка навалица от хора следи промяната на караула. В музея изложената скъпоценна сбирка от бижута на кралица Маргрете е сложена в чест на нейните 50 години на трона.

На пръв взор наподобява, че в кралската фамилия всичко е наред. Но зад излъсканите типичен фасади известното кралско семейство на Дания е изпаднало в най-сериозната и непредвидена рецесия от десетилетия насам, откакто кралица Маргрете лиши децата на най-малкия си наследник от кралските трофеи, споделя английското издание " Гардиън ".

" Това разкри една страна на фамилията, която никой не е виждал. Те наподобява не могат да беседват между тях. Новината беше едно нещо, само че това, което последва по-късно, наподобява даже още по-лошо ", споделя Хеле Йоргенсен, 66-годишна пенсионирана учителка, която е на посещаване в кралския музей.

Миналата седмица, в едно искрено, само че и ненадейно изказване, 82-годишната кралица разгласи, че от 1 януари четирима от осемте ѝ внуци към този момент няма да могат да употребяват купите принц и принцеса. Това се отнася за синовете и дъщерята на по-малкия ѝ наследник, 53-годишния принц Йоахим.

Вместо това 13-годишният Хенрик и 10-годишната Атина, както и Николай (23 г.) и Феликс (20 г.) ще станат графове и графини и ще се обръщат към тях като към превъзходителства. Кралицата споделя, че желанието ѝ е да " сътвори рамката " за четиримата ѝ внуци, " с цел да могат те да оформят личния си живот, без да бъдат ограничавани от специфичните отговорности, които включва формалната принадлежност към Кралския дом на Дания ".

 Миналата седмица, в едно искрено, само че и ненадейно изказване, 82-годишната кралица разгласи, че от 1 януари четирима от осемте ѝ внуци към този момент няма да могат да употребяват купите принц и принцеса.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР