На етапа на пазарна експанзия на по-старите модели на Tesla,

...
На етапа на пазарна експанзия на по-старите модели на Tesla,
Коментари Харесай

Tesla иска да лиши старите Model X и Model S от вечно безплатно зареждане

На стадия на пазарна агресия на по-старите модели на Tesla, компанията предложи на клиентите си правото да зареждат гратис на фирмените станции Supercharger през целия витален цикъл на закупения електрически автомобил, само че от 2018 година счита сходни оферти за прекомерно великодушни и ще прибегне към тях в извънредно редки случаи. Сега компанията се пробва да лиши притежателите на старите Model S и Model X от тази привилегия, в случай че се съгласят да сменят колите си за нови.

Специализираният запас Electrek описа за детайлностите на маркетинговата акция. По-рано тази година компанията предложи гратис доживотно зареждане на тези, които смениха старите си Model S и Model X за нови електрически автомобили от същите модели и в подмяна на отстъпка от $5000 при покупка на нов електрически автомобил. Вече подготвени да получат нови коли преди 30 юни тази година, клиентите на Tesla в Съединени американски щати могат да се възползват от друга оферта.

Правото на гратис зареждане е обвързано с съответен електрически автомобил, регистриран на съответен притежател. Ако смени колата си, тогава правото на гратис зареждане не минава към новия притежател. Съответно, когато притежателят се раздели с електрическия автомобил, който е имал право на пожизнено гратис зарежда, сходна привилегия към този момент не важи за новия автомобил. Но за американците, които имат време да купят своя Model S или Model X, Tesla разгласи нова промоция: при промяна на старите коли за нови, купувачът получава правото да зарежда електрическия автомобил си безграничен брой пъти във фирмените станции Supercharger за шест години без заплащане.

Дори в случай че клиентът не употребява услугата трейд-ин, той в избрания период, при закупуване на нова Tesla Model S или Model X, получава правото да зарежда гратис на фирмените станции за три години. Може би този бонус има за цел отчасти да компенсира неотдавнашното нарастване на цената на тези електрически автомобили в Съединени американски щати с $2500. За компанията просто не е преференциално в дълготраен проект да дава гратис зареждане на притежателите на коли за неопределен срок, тъй че съответните привилегии към този момент ще имат период на годност, а притежателите на по-стари коли рано или късно ще ги изгубят заради естествени аргументи.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР