На днешното си заседание Министерският съвет одобри позицията на Република

...
На днешното си заседание Министерският съвет одобри позицията на Република
Коментари Харесай

Румен Радев представлява България на извънредния съвет в Брюксел

На днешното си съвещание Министерският съвет утвърди позицията на Република България за присъединяване в изключителното съвещание на Европейския съвет , което ще се организира на 9 и 10 февруари 2023 година в Брюксел, оповестяват от държавната пресслужба. Страната ни ще бъде показана от държавния президента Румен Радев.

Лидерите на Европейски Съюз ще обсъдят значими тематики като стопанската система, мигрантския напън и войната в Украйна .

В подтекста на стопанската система се чака водачите да одобряват изводи, които слагат основите на дейности, ориентирани към гарантиране на дълготрайна конкурентоспособност, икономическо богатство и водеща роля на международната сцена за Европейски Съюз. Тези дейности са основани на изчерпателен метод за подсилване на икономическата, индустриална и софтуерна база на Съюза и на европейския суверенитет и стратегическа самостоятелност.

Европейските водачи ще обсъдят обстановката с миграцията и ще оценят осъществяването на заключенията от юни, октомври и декември 2021 година, за усилване на работата в следните посоки: по-ефективен надзор на външните граници на Европейски Съюз, засилени външни дейности със страните на генезис и пренос, усилване на съдействието при връщане и реадмисия, битка с контрабандата на мигранти, както и прогрес по Пакт за миграцията и убежището.

Припомняме, че по-рано тази седмица с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел по същите тематики.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР