На държавите, които не се отнесоха добре с Украйна, ще

...
На държавите, които не се отнесоха добре с Украйна, ще
Коментари Харесай

Кулеба: Позицията на всяка държава за войната ще определя бъдещите отношения с Украйна

На страните, които не се отнесоха добре с Украйна, ще бъде потърсена сметка след края на войната, предизвести украинският външен министър Дмитро Кулеба в изявление за Би Би Си. 

В изявлението за медията Дмитро Кулеба уточни, че „ изборът, който всяка една страна е направила след съветското навлизане, ще бъде взет поради в построяването на бъдещи връзки “, съобщи БНР. 

Той също предизвести, че забавянето на изпращане на оръжия от Запада ще коства живота на доста украинци. Въпреки че Украйна получи военна и икономическа поддръжка от западните сили след нахлуването на Русия, доста страни в Африка, Азия и Южна Америка не реагираха. 

Някои хранят исторически благосклонности към Русия, други са загрижени за икономическата цена на войната, а трети считат, че Западът излишно удължава сраженията, поснява Би Би Си. В изявлението обаче Дмитро Кулеба дава ясно да се разбере, че страните, които не съумяха да поддържат Украйна в този момент, „ тези, които се държаха зле с Украйна в хода на войната, ще платят цена в бъдеще “. 

„ Ако някой по света счита, че методът, по който дадена страна се е отнасяла към Украйна в най-мрачния миг от нейната история, няма да бъде взет поради при построяването на бъдещи връзки, той просто не знае по какъв начин работи дипломацията “, уточни Кулеба. 

Украйна може да зависи от западната помощ и военна поддръжка в средносрочен и дълготраен проект и по тази причина дипломатическото ѝ отрицание може да не тревожи някои страни, само че в спокойно време големият експорт на зърно на Украйна ѝ дава обилни стопански лостове, изключително в някои елементи на развиващия се свят, разяснява Би Би Си. В обширното изявление за медията Кулеба приказва още за това по какъв начин счита, че ще завърши войната, за ролята на Китай и изрази разочарованието си от това, че папа Франциск още не е посетил Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР