На базата на въпрос до министъра на енергетиката беше установено,

...
На базата на въпрос до министъра на енергетиката беше установено,
Коментари Харесай

ГЕРБ ще внесе сигнал до ДАНС и МВР за меморандума на ПП с Gemcorp

" На базата на въпрос до министъра на енергетиката беше открито, че меморандумът с Gemcorp не е преустановен " - това сподели депутатът от ГЕРБ Десислава Трифонова по време на конференция на партията.

От първата политическа мощ имат вяра, че има опасност за националната сигурност и ще внесат сигнал до ДАНС и Министерство на вътрешните работи:

" Далаверата за 1 милиард $, с която цялата ни енергетика е дадена на концесия на една офшорка, единствено и само е потулена и това се потвърждава от документи, " продължи Трифонова. " Министър Александър Николов споделя, че двустранно е преустановен меморандумът с Gemcorp. Това не е по този начин. Министърът на енергетиката изпраща писмо по имейл, с което кани компанията занапред да вършат срещи, в случай че пожелае, Цялото говорене, че меморандумът е преустановен, е да се замажат очите, а той продължава да се извършва. "

От ГЕРБ настояват, че няма двустранно подписано съглашение за преустановяване. Трифонова упрекна Министерството на енергетиката в заличаване на документи, с цел да бъдат укрити следи по тематиката.

На фона на тези съмнения Бойко Борисов не отписа вид, в който да се приказва с Политическа партия или " Демократична България " за образуването на ново държавно управление:

" И там има доста стойностни и качествени хора. Това факсимиле го научих от тях. Нали и при нас имало доста, но един двама не стават – и там един-двама не стават. Защото са правили всички тези неща и съм уверен, че техните хора не знаят. Все още има задоволително огромна група в обществото, която им има вяра. С всеки ден това, което ще схващат за тях, ще им понижава доверието, " добави ръководителят на ГЕРБ.

Борисов разяснява и за основаването на краткотрайна комисия, която да прегледа измененията в изборния кодекс. не се съгласи тя да заседава един месец, като вместо това предложи седмица.

" Тласкат страната към по-голям безпорядък. Днес отново е обстрелвана нуклеарната Запорожие. Рискуваме да останем без парламент, а Народното събрание си работи прелестно, както виждате. Защо цялостен месец – готвят се да блокират всичко като опция за държавно управление и да отидат на избори през зимата. И тогава във виелицата кой отишъл, кой не отишъл. Ако не им стигат – 10 дни. Един месец приказва за други планове. Да се успокоят всички, че не е хубаво за хората. "

" Цяла седмица пред вас, пред камерите в Народното събрание, в която желаят зала – сядат парламентарните групи с техни представители, които да могат да решат всички подозрения в кода. Решаваме и действаме. Те имат своите съмнения по хартията, ние имаме за това кой написа и съхранява кода, " сподели още той.

Когато бе запитан дали би подкрепил напълно машинно гласоподаване, в случай че бъде потвърдено, че няма проблеми в кода на машините, Борисов уточни, че от ГЕРБ също са за 100% машинен избор, само че добави: " Хората желаят хартия в огромна си част. Затова във всички страни я има. "

Относно образуването на експертно държавно управление с третия мандат, той сподели: " Умишлено се вардя от такива диалози, тъй като съм брюкселски ученик – не харвардски. Основният принцип на Брюксел е, че до момента в който всичко не се контракти, нищо не е контрактувано. Затова първо би трябвало да се направи документ към който да се обединят партиите. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР