На Балканите има бойци на Ислямска държава, смята гръцкият министър

...
На Балканите има бойци на Ислямска държава, смята гръцкият министър
Коментари Харесай

Никос Тоскас: На Балканите има бойци на Ислямска държава

" На Балканите има бойци на Ислямска страна ", счита гръцкият министър на публичния ред Никос Тоскас . В изявление пред гръцките медии той изрази разбиране, че няма опасност за терористичен акт в региона.

Действително в Балканските страни се намират сред 900 и 1500 бойци, които са се сражавали на страната на Ислямска страна.Това заяви пред гръцките медии Никос Тоскас. Той отхвърли да уточни съответно страните, в които работят екстремистите. Конкретизира единствено, че в Гърция няма данни за съществуването на джихадисти или техни бойци.

Властите на европейските страни на Балканите са в цялостно съдействие и към този момент няма заплаха от терористичен акт, удостовери гръцкият министър.

Медиите допълват информацията, че балкански страни като Гърция и България се употребяват за директен преход на екстремистите. Властите нямат данни за образуване в тези европейски страни на структурни организации, подготвящи или изпращащи бойци към Ислямска страна, оповестяват гръцките медии.

Министър Тоскас изрази разбиране, че и в страните отвън Евросъюза бойците на Ислямска страна са под надзор на управляващите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР