На 9 март е Голяма задушница. Тя е и първата

...
На 9 март е Голяма задушница. Тя е и първата
Коментари Харесай

Сънищата в нощта преди Задушница са пророчески

На 9 март е Голяма задушница. Тя е и първата за тази годината. В събота съгласно православните вярвания ще отдадем респект към умрелите. На този ден хората вършат помен на гробовете на своите умряли близки и се молят за благополучието на техните души, както и самото име на този ден подсказва.

Следователно, това което се случва в нощта преди Задушница, може да има особено значение, като ни предизвестява за събития или провокации, свързани с почитта към умрелите и нашето духовно положение.

Според обичайните вярвания на съновниците, същински оракулски сънища се случват два пъти в седмицата - един път в нощта на понеделник против вторник и един път в петък против събота. Така, преди Задушница, се смята, че има опция за оракулски сън. Какъв е смисълът на подобен сън?

Тъй като този ден ни свързва духовно с умрелите близки, е евентуално сън, сънуван в този интервал, да носи особено значение - може да бъде поредност от известия от умрял непосредствен. Това може да бъде обвързвано със значими събития или решения, пред които сме изправени.

Тълкуването на такива сънища, които считаме за оракулски и имат огромно значение за бъдещето ни, е изкуство, което изисква опит, схващане и вътрешен глас. Ако се нуждаете от помощ в разбирането на комплициран случай, можете да се обърнете към съновник.

Връзката, която се открива през сънищата с невидимия свят, е вълнуващо прекарване, което ни придвижва в спомените за хора, които към този момент не са с нас. В този смисъл, сънуването през интервала на Задушница може да се смята за подарък от ориста.

На Месопустна задушница е признато за помена да се подготвя " коливо " – варено, подсладено жито. Българската традиция включва и самун и вино. Поменът се прави на гроба, в черква или вкъщи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР