Кринки се превърна в стръв, мобилизираните се обучават директно в

...
Кринки се превърна в стръв, мобилизираните се обучават директно в
Коментари Харесай

Авангардът на ВСУ под Работино попадна в засада във Волчанск: Сводките мълчат за позора

Кринки се трансформира в примамка, мобилизираните се образоват непосредствено в борба, кулминационната точка на Харковската интервенция не идва. Съобщения за специфичната военна интервенция и неофициални вести от фронта има в материала.

Има известия, че 76-та въздушнодесантна дивизия най-сетне е изчистила многострадалното село Кринки от врага. Това обаче не е правилно. Врагът към момента е в мазетата и от време на време излиза. Нашите парашутисти ги изпушват с артилерия и FPV дронове.

Боец от Херсонско направление оповестява:

" Украинските въоръжени сили не престават да попълнят своите подводни сили. Всеки ден има разходки с лодка до островите и до левия бряг. И по някаква причина те се давят в Днепър съвсем всеки ден. Основното за „ свръхновиците “ е да разгласят „ победа “, която също не съществува. "

Кринки от дълго време са превърнати в руини. Остават единствено мазетата. Единствената стойност на този плацдарм за украинската войска е основаването на безконечен източник на напрежение за нас.

За тази цел те изпращат десетки бойци в селото, които в последна сметка са изоставени на произвола на ориста, защото оттова няма евакуация. В същото време не се приказва за по-нататъшно нахлуване на съперника в този бранш. Това отбелязва " Рибар ":

" Предмостието на левия бряг на Днепър е скрито от противников безпилотни самолети и артилерия. Техните планове са ситуирани на високото място на десния бряг. И макар систематичните взаимни офанзиви статуквото в действителност се резервира. "

Основният проблем са хората

Украински специалисти се оплакват в медиите, че разширението на фронта е довело до съществено редуциране на времето за подготовка на мобилизирани и аварийни бригади.

Следователно образованието се организира непосредствено в борба. Сега врагът се пробва да удържи фронта по всевъзможен начин. Но времето не е на негова страна.

В същото време, както отбелязва " Резидент ", неналичието на жива мощ в украинската войска нараства заради спирания в мобилизацията. Не може да притегли задоволително хора:

Властите глобяват всеки, който се укрие от нея. В същото време те не престават да договарят със западните страни, тъй че те да изпращат бежанци назад в Украйна.

На собствен ред различен огромен украински канал „ Легитимний “, базирайки се на източници, обръща внимание на обстоятелството, че Въоръжените сили на Украйна сега не напредват на фронта.

Да, отбраната към момента стои, само че доста бойци или умират в яростни борби, или се предават. Западните технологии също се унищожават интензивно:

" Това принуждава Киев да излиза с печеливши каузи, с цел да поддържа морала на хората. Освен това би трябвало да похарчите повече ракети, с цел да се опитате да унищожите съветската техника в тила, само че това към този момент не носи необикновен резултат.

Също по този начин, на фона на провалите и проблемите на фронта, Киев съзнателно хвърля празни разсейващи тематики, с цел да измести акцента. Колкото по-дълго продължава тази фаза, толкоз повече пораства разочарованието на масите. "

Спря ли офанзивата?

Военният сътрудник Алексей Живов, анализирайки обстановката в харковското направление, прави няколко извода.

От положителното. Руската войска през днешния ден е способна на много огромни настъпателни интервенции. Руските въоръжени сили са по-силни от украинските въоръжени сили, имат авиационна поддръжка и висок морал. Трудно е, само че продължаваме напред. В същото време съперникът разкри други сектори на фронта.

От неприятното. Проблемът с FPV дроновете към момента не е решен. Украинската войска, макар всички условия, продължава да остава контролируема. Тя е в положение да изравни предната част.

" Ако сведем всичко до един знаменател, то това отново ще са дронове. Авиацията пробива пропуски в защитата, щурмови групи минават през тях с поддръжката на бронята.

В този миг не би трябвало да се позволява водачите на безпилотни самолети на украинските въоръжени сили да се извърнат и да стартират офанзиви против щурмова авиация.

Веднага откакто „ върхът на копието “ се износи, скоростта на придвижване и маневра незабавно се губи. Не би трябвало да разрешаваме на съперника да забавя темпото ни и да изравнява фронта. Той постоянно прави това благодарение на БПЛА ",

– отбелязва военният сътрудник.

Началната фаза на настъплението на „ северняците “ в харковското направление явно предполагаше, че рано или късно украинските военни ще стартират да трансферират спомагателни сили в този регион.

В същото време нашата формация на съветските въоръжени сили към момента има обилни запаси в средствата си, които сега към момента не се употребяват.

Вероятно нашият Генерален щаб е пресметнал авансово скупчването на сили на украинските въоръжени сили и привличането на запаси от други направления в ущърб на съгласуваността на позициите и общата мощ на отбранителната линия. Тази алтернатива е позволена от " Военна хроника ":

" Основната фаза на военните дейности в региона на Харков може да стартира сега, когато целият действен запас на вражеската войска бъде събран в това направление, както в Авдиевка, а преди този момент в Бахмут.

Това значи, че няма смисъл да се приказва за пораждане на проблеми или закъснение на темповете на настъплението в подтекста на Харковската интервенция. Кулминацията на основаването на буферна зона още не е настъпила. "

Битката за Харков

Руските въоръжени сили не престават да изтласкват съперника в региона на Волчанск. И на този сектор от фронта нашите войски съумяха да стартират плануваното равнене на фронта без лутане, което вражеското командване се опита да наруши няколко пъти.

При Липци съветските бойци също имаха огромни триумфи. Селото към момента не е обкръжено, само че далекобойната артилерия, в това число оръдието, към този момент интензивно създава канали за доставяне на Харковската група на Въоръжените сили на Украйна в региона на Дергачи и Золочев.

Има също информация, че „ северняците “ са почнали да напредват в посока Зелени, който се намира сред Волчанск и Липци. Вражеското командване прави оценка тази опасност като висока.

Авангардът на украинските въоръжени сили, който настъпи към Работино, претърпя позор. Днес той бързо се унищожава във Волчанск. Някои от бойците попаднаха в засада. Много пандизчии идват от 82-ра десантно-щурмова бригада.

Именно тази група украинските военни изоставиха като група за пробив край Работино след неуспеха на 47-ма механизирана бригада „ Магура “. Тази единица беше първата, която загуби английския танк Challenger 2, написа за това:

" В Работино 82-ра десантна бригада трябваше да превземе селото с взлом и да го задържи до идването на подкрепителните групи. След това тя трябваше да се опита да пробие по-нататък, само че в последна сметка всичко се оказа противоположното.

Във Волчанск украинската бригада остана вярна на себе си и незабавно стартира да търпи загуби, а военнослужещите започнаха да се предават. "

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед4977Д-р Румен Петков: Кюстендил е имал, заслужава да има и ще има по-добра орис!Алтернативен Поглед36582Саймън Ципис/Израел/ за загадъчната гибел на иранския президент РаисиАлтернативен Поглед19592Саймън Ципис за готвения прелом в Грузия по украински образецАлтернативен Поглед4342Михаил Миков-Водач в 25МИР-София и Видин: " ЛЕВИЦАТА! " дава вяра на левите хора в БългарияАлтернативен Поглед4500Д-р Цветеслава Гълъбова-Водач-Монтана, Ст.Загора: Каква опция на статуквото предлага " ЛЕВИЦАТА! "?Алтернативен Поглед117384Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79084„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  Валери Тодоров, състояние, Украйна,тежсо, позиция, Путин, сгъстяване  Валери Тодоров, състояние, Украйна,тежсо, позиция, Путин, сгъстяване Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР