На 72 г. почина българският актьор Иван Иванов, известен с

...
На 72 г. почина българският актьор Иван Иванов, известен с
Коментари Харесай

Почина актьорът Иван Иванов, който показа, че Всичко е любов

На 72 година умря българският артист Иван Иванов, прочут с функциите си във филми като " Всичко е обич ", " Лавина ", " Комбина " и " Мярка за неотклонение ". Скръбната новина оповестиха от Съюза на артистите в България.

Иванов е роден през 1951 година в Асеновград. През 1979 година приключва актьорско майсторство за трагичен спектакъл във ВИТИЗ под управлението на проф. Димитрина Гюрова през 1979 година

Придобива известност с първата си основна роля като Радо във кино лентата " Всичко е обич ". Тогава 28-годишен си печели репутацията на секс признака на българското кино. Превъплъщава се и в други персонажи, останали в историята на българското кино, в това число във филмите " Лавина ", " Комбина " и " Мярка за неотклонение ".

Освен с кино Иванов се занимава и с спектакъл, като е взел участие в редица постановки, в това число " Ромео и Жулиета " и " Животът е сън ".

Автор е на книгите " Този живот, оня живот " и " Отговори ". Иванов е притежател на редица награди и оценки, вкючително премията на Съюза на артистите в България. През 2015 година артистът получи годишната премия на Столична община за принос в киноизкуството.

Той е татко на две деца. От първи си брак е синът му Георги (роден 1974 г.), а от втория си брак с актрисата Петя Силанова се ражда и второто му дете - Стефан (известен с псевдонима Wosh MC).

Поклон пред паметта му!
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР