На 6 октомври 2021г. в Sofia Live Club, Пиеро Епифания

...
На 6 октомври 2021г. в Sofia Live Club, Пиеро Епифания
Коментари Харесай

Пиеро Епифания представя последния си албум в София Лайв Клуб |

На 6 октомври 2021г. в Sofia Live Club , Пиеро Епифания ( фронтмен на групата Ritmos Negros ) ще показа последния си албум " Miles, los amigos " („ Хиляди другари “) - самобитно музикално-биографично премеждие с вселенски привкус.

Зад реализирането на албума застават едни от най-хубавите млади модерни джаз музиканти в България – Александър Логозаров (китара), Димитър Горчаков (пиано), Васил Вутев (перкусии), Михаил Иванов – Мишо (бас).

Възхитен от " Miles, los amigos " районния културен шеф на Лима написа:

„ Преди малко повече от век Василий Кандински вкара концептуалното разбиране за триъгълник в изкуството, където абстракцията от мисли, усещания или страсти води до възхода и трансценденцията на креативния израз и проявяване. В този подтекст, всичко следва да бъде дотам нереално, искрено, необработено и своеобразно, каквато е и самата музика. Единствено по този метод творбата би могло да развълнува и възбуди най- сензитивните усещания у фена.

Пиеро Епифания и неговото творчество съумяват да прегърнат, да допрян и да изследват даже най-съкровените душевни прекарвания на неговата публика. „ Хиляди другари “ е показано като самобитно автобиографично удостоверение, което показва космополитния дух и дълбокото удивление на перуанския художник от звуците, определящи характера на неговата татковина. Десетте песни в албума съставляват на процедура самобитна покана за околосветско странствуване, пресичащо разнородни точки от планетата. С прословутите въздействия на аржентинския рок, африканската племенна музика, мелодиите с отпратка към териториите на Амазонка, африканските ритми и ехото на Далечния изток, песни като " Niña Jugando ", " Keep Them " или " Cumbia " основават сюжети със мощна кинематографична тоналност и аудио-визуално подстрекателство.

„ Хиляди другари “ също по този начин показва и една друга сюжетна линия, която дава воля на придвижването напред и пътуването. Албумът съставлява синестетично странствуване, през което музиката звучи, основава чувство за физическо прикосновение с тялото, изобразява естествени панорами и основава чувството за подчертания противоположен мирис на Перу, неговите афро-американски корени и присъщата комбинация на трите релефни форми, характеризиращи тази страна: крайбрежните територии, планините и джунглата. Той е изящен, той е с колорит на черно, той е бял, саморасъл и имигрантски; типичен, а от време на време и демонстриращ извънредно друг темперамент и въодушевление.
Основните ритмичните характерности на песни като „ Teenager`s Kids “ или „ Peruka “ служат като мост за музикалното странствуване на създателя и преплитат “ветрило ” от разнородни мелодии, напрежение, нерешителност, превеждайки аудиторията към зоната на дръзновението, опита и изящната изчистена мощ на акомпаниментите. Звученето е свежо, подхранено от силата на духа на предишното, само че съзидано с самостоятелен темперамент, доста модерно, тъй че да оправдае културната същина на своя основател.
Най-новите произведения на Епифания съставляват динамична и неуморна среща за въображението. "

Jorge Pezantes Sánchez
Lima, 14 de junio del 2021

Любителите на международната (world) музика ще имат опцията да чуят " Miles, los amigos " онлайн в Sofia Live Club на шести октомври от 21ч. -.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР