На 43-я протест 1 от 5 милиона“ на 28 септември

...
На 43-я протест 1 от 5 милиона“ на 28 септември
Коментари Харесай

43-ти пореден протест Един от пет милиона в Белград

На 43-я митинг „ 1 от 5 милиона “ на 28 септември вечерта бе поискана оставка на кмета на Белград Зоран Радоичич и неговия заместител Горан Весич, оповестява " Данас ", представена от БГНЕС.
Актьорът Радослав Миленкович прочете настояването на неофициалната група „ Самозащита “, формирана от видни интелектуалци: „ Ние почувствахме, усетихме доста от вредите, които градските управляващи нанесоха на Белград. Те включват Белград на вода, кабинков въжен превоз на Калемегдан, площад Славия и унищожаване на основната железопътна гара. Решихме да не мълчим повече и да отговорим с плач. Основните виновници са кметът Зоран Радоичич и неговият заместител Горан Весич “.
Организаторите обявиха, че фокусът на митинга са студентите, които за дванадесет дни окупираха постройката на Белградския университет.
" Терорът на некомпетентното болшинство, ние, жителите, поносим и мълчим към този момент седем години ", съобщи артистът Радослав Миленкович Рале, член на „ Самоотбрана “, която изиска оставките.
" Ако на 4 ноември не се одобри, че Синиша Мали е плагиат, ние още веднъж ще бъдем в ректората, само че в компанията на нашите професори ", сподели студентката Мила Йованович, една от уредниците на 43-ия митинг „ 1 от 5 милиона “, която дружно със своите сътрудници блокираха Ректората.
„ Плагиатството не би трябвало да се толерира. Университетът в Белград би трябвало да бъде свободна институция в тази страна. Университетът в Белград сподели, че има единение ".
„ Университетът в Белград не е място за преписване ", сподели Йованович и добави: " Започнахме от Ректората, само че постепенно, малко по малко, ще освободим цялата тази страна “.
Организатори, в това число студенти, взели участие в блокадата на Ректората на Белградския университет от 13 до 25 септември, обявиха, че студентите „ съумяха да възстановят автономията и целостта на тази институция, доказвайки, че смяната в Сърбия е допустима и че битката за тях би трябвало да продължи. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР