На 4 февруари отбелязваме Световния ден за борба с рака.

...
На 4 февруари отбелязваме Световния ден за борба с рака.
Коментари Харесай

„Диагнозата „рак“ не е присъда“: Лекар и пациент успешно се пребориха за живот

На 4 февруари означаваме Световния ден за битка с рака. Над 26 000 души у нас се борят със злокачествени болести. Лекар и пациент сполучливо се пребориха за живот.

Днес доктор Ваня Митова посреща пациентката си с усмивка, тъй като знае, че най-лошото към този момент е зад тила ѝ. След лекуване множеството лекари предлагат на Христина унищожаване на гърдата. Тогава тя се обръща към доктор Митова, която ѝ прави реорганизация.

Ракът на белия дроб е виновен и за най-вече смъртни случаи от рак

„ Събуждайки се, подвигнах чаршафа и виждам цяла съм и докторката сподели: Какво правиш? Казвам: Гледам се. Тя отвърна: Всичко ти е там. Всяка заран се разсънвам с мисълта за нея. Тя е моят избавител и освен моят “, изясни Христина.

Д-р Митова беседва с нас, откакто е направила цели пет интервенции единствено за ден. Тя е създател и на мобилно приложение за рак на гърдата.

Националният раков указател е закрит от Национална агенция за приходите в края на 2023 година и страната ни няма настоящи данни за заболеваемостта

„ Тези дами, които са млади и всяка една от тях има своята орис, нелека, са нещо, което човек не може да стои безразлично и да го гледа, изключително когато от него зависи това по какъв начин ще бъдат те по какъв начин ще наподобяват те, какво ще бъде бъдещето им – освен на тях само че и на техните фамилии “, споделя доктор Митова.

И Христина, и лекарят ѝ са безапелационни - диагнозата „ рак “ не е присъда.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР