На 30 октомври ще се състои церемонията по връчването на

...
На 30 октомври ще се състои церемонията по връчването на
Коментари Харесай

„Златна топка“ 2023: Церемонията ще проведе на 30 октомври

На 30 октомври ще се състои церемонията по връчването на най-престижните футболни награди – „ Златна топка “ 2023. Събитието ще се организира в Париж, Франция. На него се награждават най-успешните самостоятелни достижения през годината.

Лионел Меси, който е рекордьорът и седемкратен притежател на оценката, връчвано от France Football, още веднъж е апетитен за любимец. За номинацията той разяснява на Интер Маями:

„ Златната топка е доста значима поради интернационалното самопризнание, само че в никакъв случай не съм ѝ предавал значителност. За мен постоянно са били най-важни отборните награди. Щастливец съм да съм постигнал всичко в кариерата, а след международното мисля доста по-малко за тази премия. Ако я получа добре, в случай че ли не, нищо не се е случило “

Най-голямата конкуренция на Меси са Арлинг Холанд и Килиан Мбапе. Норвежкият нападател на Манчестър Сити е отбелязва 52 гола в 53 мача във всички шампионати през 2022/2023, а тимът на Пеп Гуардиола стигна до требъл – Шампионска лига, Висша лига и ФА Къп. След 54 попадения в 56 мача за ПСЖ, Мбапе е номиниран за шести път за,,Златна топка``. Френският национал завоюва купата в Лига 1 и приключи като голмайстор №1. Младото футболно изобретение съумява да изпревари Меси с осем гола и две асистенции.

На церемонията на 30 октомври ще бъде излъчена и най-хубавата жена футболист, ще бъдат връчени и трофеят „ Копа “ за най-хубав млад състезател до 21 години, трофеят „ Яшин “ за най-хубав вратар и трофеят „ Сократес “ за футболисти, ангажирани със обществени планове.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР