На 29 и 30 септември в Свиленград ще се проведе

...
На 29 и 30 септември в Свиленград ще се проведе
Коментари Харесай

Духови оркестри от страната дефилират в Свиленград 

На 29 и 30 септември в Свиленград ще се организира Фестивал на духовите оркестри. 

Събитието е отдадено на 110 години от освобождението на Свиленград, част е от празничната стратегия на града и се осъществя с финансовата поддръжка на Министерство на културата.

Това е петото издание на фестивала. За първи път в него  участват Гвардейският внушителен духов оркестър с диригент подп. Ради Радев, Представителният общински Духов оркестър и Младежки духов оркестър от Ловеч с диригент Тотко Рогашки и нашумелият Детски духов оркестър " Джуниър Бенд " при СУ " Ем. Станев " В.Търново с диригент Йордан Цветанов.

В програмата ще вземат участие и към този момент познатите на свиленградската аудитория Представителен духов оркестър при Академия на Министерство на вътрешните работи с диригент полковник Александър Иванов, Представителен духов оркестър на военно въздушните сили с диригент майор Михаил Младенов, Духов оркестър към Община Хасково с диригент Нели Ангелова и Забавно-духов оркестър Димитровград с диригент Митя Йорданов. Ще вземат участие и домакините- Духов оркестър " Костадин Манов " и Детски духов оркестър- Свиленград с диригент Васил Василев. Ще забележим и осъществяване на Мажоретния състав на Свиленград с треньори Иванка Миткова и Петя Карагьозова. 

Началото на събитието е в 17ч. с дефиле на оркестрите от Стария мост към Общинска Администрация, пред която ще бъдат и осъществяванията на оркестрите.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР