На 27 ноември 2017 г. бе подписан Меморандум за разбирателство

...
На 27 ноември 2017 г. бе подписан Меморандум за разбирателство
Коментари Харесай

„Росатом“ подписа с бразилски компании

На 27 ноември 2017 година бе подписан Меморандум за съгласие сред съветската корпорация " Росатом " и бразилските Eletrobras и Eletronuclear (част от Eletrobras) за развиване на съдействието в региона на мирното потребление на атомната сила. От съветска страна документът бе подписан от първия заместител общоприет шеф и шеф на Блока за развиване на интернационалния бизнес на " Росатом " Кирил Комаров, а от бразилска – от президента на Eletrobras Уилсон Ферейра и президента на Eletronuclear Леонам Сантос Гуимарайеш.

Целта на Меморандума е развиване на взаимноизгодно съдействие в региона на мирното потребление на атомната сила, в това число вероятното съдействие по план за строителството на нова АЕЦ в Бразилия и поддържане на виталния цикъл на централата (текущата активност на централата, ремонт и извеждане от експлоатация), отнасяне на нуклеарното гориво, удължение на употребата на съществуващите АЕЦ, подготовка и образование на фрагменти, както и създаване на стратегии за повишение на информираността на популацията за атомните технологии и приложението им.

" В последните години развиването на съдействието сред Русия и Бразилия получи нов подтик: осъществяваме планове в областта на ядрено-горивния цикъл, развива се взаимоотношение в областта на нуклеарната медицина. Подписването на Меморандума е разумно продължение на развиването на партньорството. От една страна Бразилия има преден опит при потреблението на нуклеарните технологии и съществени проекти за по-нататъшно развиване на националната си атомна промишленост. От друга страна " Росатом " разполага с неповторима експертиза в областта на употреба на АЕЦ, лидерски позиции в света в строителството на АЕЦ въз основата на референтната и безвредна технология на ВВЕР. Това поставя здрава основа за взаимноизгодно съдействие сред нашите страни ", съобщи Комаров.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР