На 24 март, събота, от 20.30 до 21.30 часа. ще

...
На 24 март, събота, от 20.30 до 21.30 часа. ще
Коментари Харесай

РИОСВ призовава: Свържи се с природата в Часа на Земята

На 24 март, събота, от 20.30 до 21.30 часа. ще се организира десетото издание на международната самодейност " Часът на Земята ".

Събитието на Световния фонд за дивата природа - WWF, още веднъж ще сплоти милиони хора по света в послания и дейности за запазване на планетата и справяне с климатичните промени. Символично ще изгасим осветлението в домовете си, а знакови и публични сгради, културни монументи, разнообразни институции и организации ще притъмнят фасадите на постройките си за един час в съботната вечер.

РИОСВ-Пазарджик приканва да се включите в самодейността като загасите светлините на фасадите и осветлението в домовете си в събота, 24 март, от 20.30 до 21.30 часа!

Започнало като алегорично събитие за гасене на осветлението в Сидни през 2007 година, Часът на Земята към този момент се отбелязва допълнително от 180 страни като международен споделен миг на взаимност за планетата. През последното десетилетие Часът на Земята въодушеви милиони да поддържат и да вземат участие в планове за запазване на климата и природата. Движението оказа помощ за основаването на 3,4 милиона хектара предпазена морска зона в Аржентина, 2,700 хектара гора, наречена " Часът на Земята ", в Уганда, както и за приемането на ново законодателство за запазване на моретата и горите в Русия.

В България акцията се организира от 2009 година През 2017 година присъединяване са взели 110 града и доста институции.

 

 

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР