На 21 ноември Българската православна църква отбелязва един много важен

...
На 21 ноември Българската православна църква отбелязва един много важен
Коментари Харесай

Молитва към Дева Мария, която се чете на Въведение Богородично

На 21 ноември Българската православна черква отбелязва един доста значим църковен празник – Въведение Богородично. На този ден е значимо да се четат молебствия, отдадени на Дева Мария.

История и смисъл на празника

За да разберете какви молебствия и за какво би трябвало да четете на този ден, е значимо да се обърнете към историята и смисъла на празника. Тя се основава на евангелската история за това по какъв начин родителите на Дева Мария, Йоаким и Анна, я предават в Йерусалимския храм, с цел да служи на Бога.

Те не можели да имат деца, по тази причина се молеха на Бога за помощ. На Йоаким и Анна се явил ангел и споделил, че ще им даде дете, в случай че дадат момичето да служи на Господа в храма. Така станало всичко.

Това е значим миг в евангелската история, тъй като стартира нов крайъгълен камък в живота на едно момиче, което още преди раждането е било предопределено да докара Спасителя на този свят.

Молитва към Дева Мария на Въведение Богородично

На този ден е значимо да се четат молебствия, отдадени на Дева Мария. Можете да четете молебствия пред всяка от иконите на Дева Мария.

„ Чуй ме, Майко Застъпнице, приканвам Ре в този ден. Чуй моите молебствия към Теб, приеми моите думи, непорочна Дево. Защити мен и фамилията ми от несгоди и неприятности. Не ме отхвърляй, търсещия Твоята помощ, и не отхвърляй мен неверния, Царице Небесна! В заболявания, писания и несгоди не се отдалечавай от мен и ме покрий с Твоя покров. Спаси нас неверните от забележими и невидими врагове, от омраза и загуба на религия. Дай ми вяра и обич, укрепи вярата ми в сложен час. Амин “.

Не се опасявайте да помолите Божията майка за помощ, в случай че попаднете в сложна обстановка. В този ден тя ще помогне на всички, които имат потребност от нея.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР