На 21 и 22 ноември за първи път в Театър

...
На 21 и 22 ноември за първи път в Театър
Коментари Харесай

Спектакълът `Caged` премиерно на софийска сцена през ноември |

На 21 и 22 ноември за първи път в Театър Азарян ще можете да гледате спектакъла CAGED – първата интернационална копродукция в региона на актуалния танц, създаденa напълно в Пловдив. CAGED е план на GAYA DANCE COMPANY, копродуциран от Фондация „ ЕДНО за Култура и Изкуства “, а в него вземат участие актьори от България, Южна Корея и Франция.
CAGED e мултидисциплинарна интернационална колаборация, в която се сливат актуален танц, музика и куклен спектакъл.

Хореограф на спектакъла е Пансън Ким (Корея), а в плана взимат присъединяване българските актьори Павел Терзийски (музикално изпълнение), Стефан Димитров и Полина Христова (кукловоди), Никола Тороманов (сценография), Мариета Голомехова (кукли и маски) и Емилиян Гацов (звуков дизайн). В спектакъла ще видите танцьорите от Корея - Бонг Су Ким, Йонгджун Шин и Джийон Янг, а светлинният дизайн е в ръцете на Каролин Вандам от Франция и Виктор Георгиев.

Сливайки актуален танц, музика и куклен спектакъл в едно цяло, CAGED води публиката в света на страховете, които царуват над съзнанието и мозъка. Заклещени в боязън, забравяме, че това е положение на духа, което може да бъде победено. Как? Като оставим страховете да преминат през нас, вместо да ги затваряме вътре в себе си. Като отворим съзнанието си и си позволим да бъдем същински щастливи.

Спектакълът ни среща с историите на трима персонажи, затворени в клетките на личните си страхове, които ще оживеят на сцената под формата на танцуващи действителни и нереални същества. Докато героите отделят голямо количество психическа сила, борейки се с „ демоните “ си, те ще се материализират в една нова реалност.

Билети могат да бъдат закупени от касите на Билетен център – НДК или онлайн на.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР