На 21 декември 2020 г. Специализираната прокуратура внесе в Специализираният

...
На 21 декември 2020 г. Специализираната прокуратура внесе в Специализираният
Коментари Харесай

Тежка съдба застигна протестъра Михаил, пикал върху трибагреника

На 21 декември 2020 година Специализираната прокуратура внесе в Специализираният углавен съд искане обвиненият за закононарушение срещу Републиката и за безчинство на обществено място, осъществено с извънреден цинизъм и смелост - Михаил Михайлов от Стара Загора, да бъде настанен за проучване в психиатрична клиника.

Съобразявайки импортираното искане, на 22 декември 2020 година, на съображение на член 70 от Наказателно-процесуален кодекс, Апелативния профилиран углавен съд остави без разглеждане мярката за неотклонение на Михайлов, до момента в който не бъде решен въпросът с вменяемостта на лицето.

Михайлов е притеглен към наказателна отговорност (за закононарушения по член 108, ал 2 и член 325, ал.2 от НК) за това, че на 7 септември 2020 година, на неустановено място в гр. Стара Загора, уринирал върху знамето на Република България, снимал действието си на видео и същия ден го разгласил в интернет пространството.

На 1 ноември 2020 година в обществените мрежи се появи нов видеоклип със същото със същото наличие, този път близо до оградата на профилираното правораздаване на ул. „ Черковна “ 90 в столицата.

За същото закононарушение, осъществено на 29 май 2018 година пред постройката на Съдебната палата в София той бе наказан (на 18 юли 2019 г.) от Специализирания углавен съд на 1 година и 10 месеца отнемане от независимост с 4-годишен изпитателен период.

Предстои Специализираният углавен съд да се произнесе по настояването на първоинстанционната прокуратура за определяне психиатричното положение на обвинения.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР