На 19 ноември по време на участието си в срещата

...
На 19 ноември по време на участието си в срещата
Коментари Харесай

Китай се стреми към създаване на зона за свободна търговия в Азиатско-тихоокеанския регион

На 19 ноември по време на присъединяване си в срещата на АТИС китайският ръководител Си Дзинпин за следващ път посочи, че свободни и отворени търговия и вложения е измежду главните цели и правила на АТИС. „ Час по-скорошното основаване на всеобхватна зона за свободна търговия на високо ниво в Азиатско-тихоокеанския район е дългогодишна фантазия на хората в района “, съобщи Си Дзинпин.

Същия ден ръководителят Си Дзинпин се срещна с тайландския премиер Прают Чан-о-ча в неговата резиденция. По време на срещата двамата оповестиха, че се стремят за основаване на по-стабилна, просперираща и устойчива общественост на споделена орис на Китай и Тайланд.



Двамата ръководители засвидетелстваха подписването на „ План за общи дейности за стратегическото съдействие сред Китай и Тайланд “, както и други стратегически документи.

По време на срещата Си Дзинпин уточни, че ще се форсира съдействието сред Китай, Лаос и Тайланд в построяването на железопътни линии. Тайландският министър председател Прают Чан-о-ча също поддържа ускоряването на построяването на жп линия сред Тайланд и Китай, която ще се свързва с жп линията Китай–Лаос.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР