На 15-ти октомври -събота, Двуезикова школа Къща на децата “Мила

...
На 15-ти октомври -събота, Двуезикова школа Къща на децата “Мила
Коментари Харесай

Ден на отворените врати в Двуезикова школа Къща на децата “Мила Монтесори”

На 15-ти октомври -събота, Двуезикова школа Къща на децата “Мила Монтесори ” – Плевен, провежда Ден на отворените порти по случай 3 години от основаването си и като част от Националните дни на Неформалното обучение.

В деня на отворените порти екипът на “Мила Монтесори ” е подготвил специфична стратегия за деца сред 3- и 6-годишна възраст, включваща музикална приказка, ъгъл за здравето и креативна работилница. През цялото останало време малчуганите и техните фамилии ще имат опцията да се допрян до Монтесори метода, като прегледат класната стая и поработят с Монтесори материалите, с цел да почувстват какво е да са част от Къщата на децата.



Един от мотивите за организирането на Деня на отворените порти е рожденият ден на Двуезикова школа Къща на децата " Мила Монтесори ”, която на 26 юни навърши 3 години от своето основаване и изпрати трети следващ випуск първокласници в две прочувствени празнични тържества.



Къща на децата “Мила Монтесори ” предлага изискванията на новаторска частна детска градина с двуезично образование (успоредно на британски и български език) по метода Монтесори, ловко съчетавайки го с обичайна педагогика и други положителни педагогичен практики за деца от 3 година до 6 година Мотото на Къщата на децата е “Да отгледаме щастливи деца, с които мама и баща се гордеят ”, което реализира със особено готова среда и екип, самостоятелен метод, работа в дребни групи, забавни и интелектуално предизвикателни действия, включително музикални работилнички, арт занимания, куклен спектакъл и други

 Другият мотив за Деня на отворените порти е участитето на Двуезикова школа Къща на децата “Мила Монтесори ” в Националните дни на Неформалното обучение (13-15 октомври), взаимно със Софийски университет “Св. Климент Охридски ”, районните Центрове за работа с деца и над 30 други български институции и организации от всички просветителни браншове и степени, които развиват новаторски практики за неофициално образование и обучение за учещи през целия живот от всички възрасти. В това число е Националната конференция за Неформално обучение, където за преподавател е поканена създателят на “Мила Монтесори ” – Мила Томова-Прусийска – да показа по какъв начин Монтесори методът разпростира капацитета на децата. Повече за конференцията и всички събития, свързани с нея, може да научите на



Двуезикова школа Къща на децата “Мила Монтесори ” записва нови деца за новата образователна година, осведоми ръководителката на екипа Мила Томова-Прусийска. Останали са единични бройки, защото близо две трети от потенциала е напълнен. Желаещите да получат предварителна информация за изискванията и приема в Двуезиковата школа на ул. “Трифон Кунев ” 23, град Плевен, могат да изговорят на място по време на Деня на отворените порти (15 октомври) или да намерят на телефон 0889327445, на формалния уеб страница www.milamontessori.bg или в формалните страници на Двуезикова школа Къща на децата “Мила Монтесори ” във Facebook и Инстаграм: www.facebook.com/milamontessori и www.instagram.com/mila.montessori



Мила Томова-Прусийска е Монтесори преподавател, магистър по предучилищна педагогика. Специализира в емблематични Монтесори градини в България и Италия. С магистратура по европейски бизнес и маркетинг, извършена в 4 страни – Италия, Франция, Германия и Испания. Домакин, уредник и преподавател в поредност от образования за родители, включително с “Академия за родители ”, “1 мислено ”, сп. “Кенгуру ” и други През 2019 година основава Двуезикова школа Къща на децата " Мила Монтесори ” - Плевен, за деца от 3 до 6 година, където Монтесори методът е преплетен с правилата на обичайна педагогика и други международно одобрени практики. Майка на момченце – Симеон (1 година).

Методът Монтесори най-разпространеният учебен способ в света след обичайна педагогика. Едни от най-известните и сполучливи хора на планетата са ученици на Монтесори метода: създателите на Google, Амазон, артистът Джордж Клуни и други, като всички те отдават огромната заслуга за достиженията си на Монтесори образованието. Един от главните правила, които следва Монтесори методът, е “Помогни ми да се оправя самичък ”, който обобщава вярата в качествата на детето и уважението към неговата персона.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР