На 14 ноември финландската компания Patria се срещна с Комисията

...
На 14 ноември финландската компания Patria се срещна с Комисията
Коментари Харесай

Patria представи предложението си за местно производство на нова бойна машина

На 14 ноември финландската компания Patria се срещна с Комисията по защита към Народното събрание. Patria има желание да се включи в модернизирането на Българската войска, като взе участие в процедура за закупуване на нова бойна техника за Сухопътните войски.

Мика Кари, президент на Patria Land System и Марку Койвисто, вицепрезидент на Patria Land System, показаха пред депутатите от комисията предлагането на компанията за нова бойна машина за Сухопътни войски – Patria AMV. Модулната бронирана бойна машина Patria AMV е съвременна бронирана машини 8х8, която съчетава в едно качества като висока отбрана, проходимост, подвижност, улеснение и огнева мощност, както и опцията за работа по източен и натовски диаметър на въоръжение. Освен това машината има амфибийна дарба, която я прави по-приспособима за прекосяване през водни трудности и употребима при разнообразни климатични условия.

Важна част от предлагането на Patria към българската страна ще бъде опцията за произвеждане на машините в България посредством трансфер на технологии и ноу-хау. Patria показа програмата си за софтуерен трансфер, която включва оценка, детайлно обмисляне, внедряване на нови индустриални мощности, образование във всяка характерна област, поддръжка при стартиране в произвеждане. Местният сътрудник ще получи цялостна документи и нужното образование, с цел да започва производството, поддръжка на място, както и нужното в допълнение съоръжение. Patria има доста огромен опит в тази сфера, като е направила софтуерни прехвърляния за военно произвеждане в Полша, Словения, Хърватия и Южна Африка и сега създава доста нови планове. Един от най-успешните й образци в Европа е в Полша – завода Rosomak в гр. Катовице. За България това ще докара до развиване на военната промишлеността, нови работни места, както и самостоятелност на поддържката на бойните машини в бъдеще от непознати снабдители и услуги, понижени разноски. Patria към този момент е провела срещи с български компании – възможни нейни бъдещи сътрудници.

Patria e една от седемте компании, до които държавното управление изпрати в края на 2016г. искане за инфомация (RFI), с което те да показват своите оферти за нова бойна машина за Българската войска. Марку Койвисто изрази пред депутатите задоволството си от транспарантното осъществяване на процедурата за придобиване на нова бойна техника за Сухопътните войски на България.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР