На 14 февруари Галерия 8 във Варна ще представи изложба

...
На 14 февруари Галерия 8 във Варна ще представи изложба
Коментари Харесай

Семейство на скулптор и архитект открива изложба днес във Варна

На 14 февруари Галерия 8 във Варна ще показа галерия на едно семейство - скулптора Пламен Аврамов и проектант Ангелина Делкова - Аврамова.

Откриването е от 18.00 часа, а изложбата ще може да бъде забелязана до 14 март, оповестиха от галерията.

Пламен е притеглен от скулптурата от 1972 година, когато е признат в Художествената гимназията в Казанлък - от този момент до през днешния ден. Завършва статуя в Художествената академия в София. Има редица награди, национални и районни, участия в представителни изложения на Съюза на художниците. Негови произведения има в галерии и частни сбирки в страната и на открито.

В актуалната галерия той демонстрира статуи от камък, дърво, керамика- фигурални композиции, правени през последните десетина години, някои от тях особено за изложбата.

„ Рисунките са си просто рисунки “, както споделя той.

Ангелина е проектант, изкушен от докосването със скулптурата. Част от нейните произведения са умалени реплики на музейни експонати от праисторическата ера. Тя е пленена от простотата и гениалността на тези форми, някои от тях отпреди 35 000 години.

Авторските и пластики са от черен и бял теракот, тематиката е семейство. Във формите се усеща нещо от архитектурата.

Има и керамични чинии или части от тях, част от които са в закачлива форма на керамични бижута, с които се занимава последните няколко години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР