На 11 юли САЩ наложиха санкции на известния с проруските

...
На 11 юли САЩ наложиха санкции на известния с проруските
Коментари Харесай

Вучич: Американският удар по Вулин е заради отношението му към Русия

На 11 юли Съединени американски щати постановиха наказания на известния с проруските си визии началник на сръбското разузнаване, обвинявайки го в присъединяване в противозаконни доставки на оръжие, трафик на опиати и корист със служебно състояние.

" Ако ни дадат някаква информация за опиати, ще съдим Вулин, само че няма нищо такова. Причината е Москва и отношението на Вулин към Русия. И в случай че няколко дни преди този момент бях споделил, че вкарваме наказания против Русия, нямаше да има наказания против Вулин ", сподели Вучич в изявление за телевизия Пинк.

Санкциите против Вулин " за нас не са лека мярка, това беше моя политика и аз съм отговорен за нея. Трябва обаче да разберем, че обстановката е доста сериозна и по този начин да се отнесем към нея ", сподели президентът.

Вучич приказва за положителните връзки, които има с американски чиновници, като похвали по-специално американския дипломат в Сърбия.

Александър Вучич и шефът на разузнаването Александър Вулин
Снимка: AP/БТА

" Разбира се, връзките със Съединени американски щати са доста значими за нас. В администрацията има доста хора, с които работим добре. За дипломат Кристофър Хил мога да кажа, че е наш другар и доста образован човек ", сподели сръбският президент.

" Имаме потребност от Америка като сътрудник и другар, знам, че не е известно да се споделя това ", сподели Вучич. Той уточни и се " похвали " с модерните оръжия, които Сърбия е придобила от американците.

Вучич свърза настояванията на митингите на " Сърбия против насилието ", които се провеждат от началото на май в цялата страна, едно от които е за премахване на Вулин, със глобите на Съединени американски щати, намеквайки, че всичко това е координирано.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР