На 11 ноември в петък групата на ГЕРБ/СДС в НС

...
На 11 ноември в петък групата на ГЕРБ/СДС в НС
Коментари Харесай

Народните представители от ГЕРБ/СДС – Варна: Внесен е законопроектът за по-ниски цени на горивата, които при ПП удариха тавана

На 11 ноември в петък групата на ГЕРБ/СДС в Народно събрание внесе законопроект за обезщетения на разноските на потребителите на горива.

Другите политически сили, изключително Промяната, в този момент се надпреварват с такива оферти, а при ръководството на Кирил и Асен цените на горивата удариха тавана. Това сподели варненският депутат от ГЕРБ/СДС Славена Точева. Ако законопроектът на партията за обособяване на част от свръхпечалбата на „ Лукойл Нефтохим “ и „ Литаско “ във фонда за енергийна сигурност, бъде признат, това ще понижи цената на горивата с 1 лев за литър. В тази връзка Славена Точева уточни какъв брой безразсъден е коментарът във ФБ на един към този момент „ фиктивен “ / по думите на партийния му лидер/ някогашен регионален шеф на Варна, който трансферира виновността за скъпите горива от болната на хубавичко глава. ГЕРБ потвърди, че в шестмесечното ръководство на Промяната горивото е надписано с 1.5 лева на литър близо и българските консуматори сме надплатили за този интервал над 2 млрд.лева.
Парламентът одобри с извънредно огромно болшинство антикризисните ограничения, препоръчани от ГЕРБ/СДС за 100 % обезщетения за бизнеса на цената на ел.енергията над 200 лева /МВТЧ. С разликата сред 200 лева и борсовата цена ще бъдат подкрепени общини, здравни и обществени заведения. Разликата сред 250 лв/МВТЧ и цената на свободния пазар ще получат бизнесите, които нямат изисканите енергоефективни ограничения и това важи единствено за присъединените към мрежата високо напрежение. Най-важното е, че битовите клиенти на електрическа енергия остават на контролирания пазар до 31.12. 2025 година, сподели националният представител от ГЕРБ/СДС Павел Христов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР