На 11 ноември в Китай се празнува така наречения Ден

...
На 11 ноември в Китай се празнува така наречения Ден
Коментари Харесай

Apple не успя да се пребори с Huawei и Xiaomi в продажбите на смартфони в Китай през ноември

На 11 ноември в Китай се чества по този начин наречения „ Ден на самотните сърца “, който се отбелязва с огромни разпродажби в цялата страна. Тази година Apple означи спад в продажбите на смарт телефони по време на извършването на покупки на този празник. Компанията изостана от Huawei и Xiaomi, които означиха забележителен растеж, написа Ройтерс, базирайки се на данни на анализатори от Counterpoint Research.

По време на двете седмици на разпродажби сред 30 октомври и 12 ноември броят на продадените смарт телефони на Apple е понижен с 4% на годишна база. За съпоставяне, броят на продадените устройства на Huawei и Xiaomi през същия интервал се е нараснал надлежно с 66% и 28%. С повишаването на продажбите на Huawei и Xiaomi набъбна и общият брой на продадените китайски смарт телефони през интервала на промоцията – нарастване с 5%.

Цените на най-новия iPhone 15 на Apple в Китай стартират от 5 999 юана (832 долара), Huawei Mate 60 се предлага на цена от 5 499 юана (763 долара), а най-новият флагмански смарт телефон на Xiaomi – 14 се продава на цена от 3 999 юана (555 долара). Най-големите китайски платформи за извършване на покупки Alibaba и JD не оповестиха данни за продажбите за „ Деня на самотните сърца “, като се отхвърлиха от тази процедура още предходната година. Въпреки това, JD заяви, че по време на разпродажбата в платформата са продадени артикули на Apple на стойност над 1,39 милиарда $, а представител на Xiaomi съобщи, че компанията е съумяла да продаде артикули на стойност над 3,13 милиарда $ по време на промоцията.

Анализаторите настояват, че китайският пазар на смарт телефони е на път да се възвърне, като изследователската компания IDC чака растеж на продажбите на годишна база още през четвъртото тримесечие на тази година, след 10 поредни тримесечия на спад на продажбите. В навечерието на празника огромните китайски платформи започнаха да оферират обилни понижения на Apple iPhone. Серията iPhone 15 беше пусната в края на септември, към месец след излизането на Huawei Mate 60 Pro – устройството спомогна за усилване на патриотичните настроения, доказвайки, че Huawei и Китай като цяло са в положение да преодолеят глобите на Съединени американски щати. Xiaomi показа своя флагман в края на октомври, а ръководителят на компанията към този момент заяви за продажбата на един милион бройки от модела.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР