Представителят на Швейцария Немо завоюва 591 точки във финала на

...
Представителят на Швейцария Немо завоюва 591 точки във финала на
Коментари Харесай

Джендърът Немо моли България да се върне на Евровизия“

Представителят на Швейцария Немо завоюва 591 точки във финала на Евровизия с песента “The Code ” и това му донесе трофея на състезанието. Според мнозина успеха му се дължи на появяването му с пола на състезанието, както и на последния вик на модата на Запад - (само)поставяне на етикет на субект от ЛГБТ общността.

В случая с Немо - той се самоопределя като небинарен, т.е. нито мъж, нито жена, и това беше неизменим детайл от визитната картичка на изпълнителя. Песента, с която се показа на състезанието, „ споделя историята на пътуването, което започнах, когато осъзнах, че не съм нито мъж, нито жена “, споделя Немо.

Във видео послание

Немо прикани България да се завърне на Евровизия през 2025 година.

Послание на българските фенове изпрати и приключилият на второ място Baby Lasagna от Хърватия, който също помоли България да се завърне.

Българска национална телевизия се отдръпна от присъединяване в състезанието преди две години поради незадоволително финансиране.

Правата за присъединяване и лъчение на състезанието костват към 15 милиона евро. Макар и страната ни да не взе участие в надпреварата, измежду публиката имаше българска „ делегация “. Тя е формирана от актьори на музикалния лейбъл East Art – дъщерята на Ваня Щерева - Мила Роберт, един от най-хубавите ни мъжки гласове Тино, изгряващите реализатори MONA, Мишел и младата певица Лидия Ганева, която ни е представяла на Детската Евровизия 2016. Те гледаха грандиозното шоу онлайн в Малмьо и

почерпиха от опита на звездите от тазгодишното издание на състезанието.

Евровизия 2024 се организира в шведския град Малмьо след успеха на Лорийн с песента “Tattoo ”, един от огромните шлагерите за 2023 година.

Това е третата победа на Швейцария в историята на състезанието след триумфа на първата победителка в конкуренцията Лис Ася през 1956 и Селин Дион през 1988 година. Догодина хазаин ще бъде страната победител на „ Евровизия “ – Швейцария.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР