На 11 ноември цялата планета се е разтресла за около

...
На 11 ноември цялата планета се е разтресла за около
Коментари Харесай

Цялата Земя се е тресяла едновременно на 11 ноември, няма обяснение

На 11 ноември цялата планета се е разтресла за към 20 минути, а учените към момента не могат да схванат какво провокирало това мистериозно земетресение. Макар че никой не го усетил, има доказателства, че земетресението е станало. То е видяно на 11 ноември, сеизмичните талази са траяли 20 минути, а епицентърът е бил в Индийския океан, покрай френския остров Майо, ситуиран сред Мадагаскар и Мозамбик.

Земетресението се почувствало по целия свят, от Чили и Съединените щати до Нова Зеландия. Снимките, които демонстрират тази особеност, се появяват в Туитър. " Мисля, че в никакъв случай не съм виждал нещо сходно, само че това не значи безусловно, че повода е нещо извънредно ", споделя сеизмологът Горан Екстром от Колумбийския университет. Не е ясно дали земетресението се е задействало от вулканична активност или метеоритен удар. " Нормалните " трусове нормално са краткотрайни събития, които създават мощен удар, който приключва за няколко секунди, само че нещата, които следват, могат да продължат повече. По време на тези земетресения има 3 типа талази.

Първите два типа имат високи честоти и най-после има талази с ниска периодичност, като тези, следени в Майо. Поради ниските честоти те могат да вибрират като камбана, да обикалят целия свят няколко пъти. Обаче необикновените талази от ниски честоти, които вибрираха по света на 11 ноември, не бяха предшествани от първоначални и вторични талази. Геолозите са много комплицирани и едно от обясненията е, че става въпрос за така наречен " сеизмична рой ", т.е. група съпътстващи по-малки земетресения без характерен първичен потрес.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР