На 10 януари 2022г. Гражданско движение БОЕЦ внесе сигнал до

...
На 10 януари 2022г. Гражданско движение БОЕЦ внесе сигнал до
Коментари Харесай

БОЕЦ даде Делян Пеевски на МВР заради пране на пари и корупция

На 10 януари 2022г. Гражданско придвижване БОЕЦ внесе сигнал до Министерство на вътрешните работи – Главна дирекция "Борба с проведената престъпност ", съдържащ данни за пране на пари, данъчни и финансови измами, корупция, нелегално замогване и други закононарушения от общ темперамент осъществени от Делян Пеевски, Севастиян Костов и други неустановени лица. Това се споделя в обява на страницата на придвижването в интернет.
Сигналът е учреден на предходни сигнали на БОЕЦ до прокуратурата и КПКОНПИ, по които не бе осъществена инспекция, както и на данни от „ Капитал “ и други медии, че през последните седмици Пеевски е направил продажба на недвижими парцели благосъстоятелност на неговата компания „ Интръст “ на стойност няколко десетки милиона лв.. Купувач е компания „ СТРОЙКО 2011 “, в която, като притежател в края на 2021г. влиза Севастиян Костов. От придвижването напомнят, че по отношение на Пеевски и неговите компании има наложени наказания по закона „ Магнитски “. В резултат от тази глоба се блокира цялата благосъстоятелност и право на благосъстоятелност и други собственически права ( на посочените нагоре лица), които се намират в Съединените американски щати или са във владението или под контрола на жители на Съединени американски щати и непрекъснато пребиваващи в Съединени американски щати. Такава благосъстоятелност, право на благосъстоятелност и други собственически права наложително би трябвало да се рапортуват на Службата за надзор на задгранични активи (OFAC). Освен това се блокират всички сдружения, притежавани директно или непряко (с дялово присъединяване от или над 50%) от едно или няколко от глобените лица.
БОЕЦ изисква от Министерство на вътрешните работи да бъде формирана и изяснено по какъв начин при започване на 2016г. Пеевски от притежател на остарял Опел за няколко месеца се трансформира в мултимилионер притежател на медии и активи на стойност няколко десетки милиона лв. и то публично. БОЕЦ пожелаваме инспекция на произхода на средствата на Пеевски. Да бъде осъществена инспекция и за произхода на средствата с които Пеевски през компанията си „ Интръст “ е закупил парцелите станали обект на продажба от 2016г. до сегашния миг. Да бъде осъществена инспекция на произхода на средствата, с които купувача „ Стройко 2011 “ и лицето Севастиян Костов са закупили парцелите на Пеевски. Да бъде осъществена инспекция на цените, на които са осъществени покупко-продажбите и дали не са осъществени симулативни покупко-продажби за укриване на налози, приходи и осъществяване на схеми за пране на пари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР