На 1 декември Столичната община организира тържествено запалване на коледната

...
На 1 декември Столичната община организира тържествено запалване на коледната
Коментари Харесай

Коледната елха на София грейва на 1 декември, откриват 10 коледни базара и пързалки

На 1 декември Столичната община провежда тържествено запалване на коледната елха в София с осъществявания на обичани танцови, музикални обединения и 3D мапинг на площада пред Народния спектакъл „ Иван Вазов “.

Елхата е висока 10 метра, украсена с доста лампички и гирлянди. Празничната стратегия ще стартира в 18:00 часа, а в 19:00 часа ще бъдат запалени светлините на коледното дърво в наличието на доста обичани артисти като Пламен Манасиев, Неда Спасова, Пенко Господинов, Светлана Янчева, Анастасия Лютова, Саня Борисова, Георги Златарев, Ириней Константинов, Бина Харалампиева, Роберт Янакиев, Иван Райков и други.

Тази година Столична община дружно с А1 подаряват на столичани празничния театър „ Истинската Коледа “ със специфичен 3D мапинг. Концертът ще стартира незабавно след формалното запалване на светлините на дръвчето. Любими музиканти и танцови реализатори ще основат коледно въодушевление за гостите и жителите на града. Спектакълът ще показа по занимателен и занимателен метод българските фолклорни обичаи и актуалния взор към празника. Главни настоящи лица в него ще бъдат танцьорите от отбор „ Българе “. Заедно с тях на сцената ще излязат музикантите от „ Виво Монтана “, дует „ Крис и Велин “, „ Нана денс проджект “ и още доста други реализатори. Сградата на театъра също ще е част от шоуто, като върху нея ще се проектират разнообразни картини, свързани с идния ярък християнски празник.

На 1 декември отваря порти мразовит парк в Княжевската градина в София

Първият леден парк в столицата ще бъде открит на следващия ден, 1 декември в 17.30 ч. в центъра на града.

ICE PARK SOFIA е завършен в Княжеската градина до Орлов мост по сходство на този във Виена на повърхност от близо 4 декара. Ледени площадки с разклонения по алеите на парка ще зарадват феновете на зимните спортове.



Два големи екрана, лед осветяване и цветомузика ще трансформират парка в колоритна зимна фееерия във вечерните часове.

Пързалката разполага с 2000 чифта кънки, 50 тренажора за образование на деца, 12 инструктори и непрестанно здравно обслужване.

Цената за посещение е 20 лв. за една сесия от 2 часа.

След 1 януари учениците от София проведено ще употребяват гратис часовете от 10 до 11 ч. Предвидени са понижения за неведнъж прилагане, а кънките се наемат против 2 лева

Работното време е всеки ден от 11.00 до 22.00 ч. с четири двучасови сесии дневно: 11.00–13.00 ч., 14.00–16.00 ч., 17.00–19.00 ч. и

20.00–22.00 ч. с едночасова отмора за разчистване на леда.



Съоръжението може да работи при температури до плюс 18 градуса, то е построено по самодейност „ София – европейска столица на спорта “.

Леденият парк е с Коледен базар, където каращите кънки или съпътстващите ги могат да прекарат приятни минути в дните по празниците.

Церемонията по откриване е на 1 декември от 17.30 ч. и ще се организира в наличието на звездите на ледените дисциплини в България - Евгения Раданова, която завоюва 3 олимпийски медала от игрите в Солт Лейк сити’2002 и Торино’2006 ще води демонстрациите на младите ни гении в шорттрека. Най-добрите български състезатели във фигурното пързаляне ще презентират последните си осъществявания под управлението на Силвия Денкова и треньорката Ина Лутяй. Предвидено е Леденият парк да работи до 1 март идната година.

На 2 декември отваря порти ледената пързалка в парк „ Възраждане “

За осма поредна година, ледената пързалка в парк „ Възраждане “ в „ Зона Б - 5 ” ще посрещне своите феновете на зимните кънки на 2 декември 2022г. от 10:00 часа. През целия ден вратите са отворени, входът е свободен, а кънките чакат своите дребни и огромни фенове на този прелестен зимен спорт.

Проектът е част от построяването на парк " Възраждане. Той е открит многофункционален състезателен комплекс, който се простира на площ от 23 897 кв.м. В него са разположени: 4 игрища за мини футбол с изкуствена трева, 3 игрища за тенис на корт - изкуствена трева, игрище за плажни спортове, игрище за баскетбол, покрита площадка за тенис на маса с 8 тенис маси, мини игрище за деца/ джитбол, детска площадка и открита ледена пързалка, с повърхност от 800 кв. м. и потенциал до 150 ползватели по едно и също време. Пързалката е различна опция за избор на спортни занимания през зимния сезон.



Проектът бе осъществен посредством финансов инструмент JESSICA - „ Фонд за стабилно градско развиване ” ЕАД.

В осъществяване и на обществената политика на Столична община, ориентирана към спорта в свободното време за деца и възпитаници, от понеделник до петък, в Сесията от 14:00 – 15:30 часа, входът ще бъде свободен и ще заплащат единствено за наем на кънки и инструктор, в случай че желаят.

Цените за прилагане на оборудването са както следва:

- Вход  - 10 лева за сесия с времетраене от 90 мин.;

- Наем кънки /90 мин. – 8 лева.;

- Инструктор/ 30 мин. – 10 лева

Работно време: Понеделник – Неделя, от 10:00 – 21:30ч., като последната сесия стартира от 20:00 часа

Всяка сесия е с дълготрайност по 90 мин.

Пързалката е обезпечена с кънки /разновидност от номера/.

За искащите да се допрян до магията на кънките, за положителното въодушевление на пързалката и изискванията, които тя предлага, още веднъж ще се грижи личен състав от инструктори, а леденото поле се обработва със профилирана машина вид „ ролба ”, което е гаранция за високото качество на леда.

Пързалката предлага и чудесни благоприятни условия за начално образование на деца и начинаещи в спортове като хокей на лед, фигурно пързаляне и други.

За своята „ детска ” възраст, пързалката се радва на огромен интерес от всички възрастови групи, като се трансформира в атрактивно място за празнуване на рождени дни, образуване и осъществяване на спортни празници за детски градини, учебни заведения, центрове за работа с деца, събития на корпоративни клиенти и други забавни планове.

Коледно въодушевление и богата декорация съпътстват редица коледни пазари, които ще се проведат на разнообразни места в София. Богата културна стратегия с кино прожекции, концерти, ателиета за модерно и приложно изкуство, както и благотворителни дела съпътстват Коледните градчета.

Sofia Christmas Fest отвори порти на 18 ноември и ще продължи до 25 декември в Южния парк.



Коледен парк ще има от 4 до 30 декември на площад " Славейков ".

Коледният базар „ Съборна “ ще се организира на едноименната улица от 1 декември до 8 януари.

В парк „ Възраждане “ също ще отвори порти Коледен базар, като той ще се организира от 9 декември до 2 януари.

Коледен базар ще има и на Женския пазар, а Немският базар ще бъде пред Народния спектакъл.

Базари ще има и в „ Нови Искър “ (от 20 до 21 декември), „ Герена “ (от 20 до 23 декември) и „ Северен парк “ (от 20 до 31 декември)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР