На 1 декември отбелязваме Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН.

...
На 1 декември отбелязваме Световния ден за борба срещу ХИВ/СПИН.
Коментари Харесай

1 декември - Световен ден за борба с ХИВ/СПИН

На 1 декември означаваме Световния ден за битка против ХИВ/СПИН. Борбата против СПИН се води повече от 30 години, а в България главната цел е да се подсигурява сигурност при кръвопреливането, както и лекуване и профилактика.

Всяка година на 1 декември доброволците на БМЧК – София означават Световния ден за битка против ХИВ/СПИН с огромна осведомителна акция на територията на София. В подготовката, организацията и провеждането на изявата се включват над 100 доброволци, чиновници на БЧК, университети, учебни заведения и други неправителствени организации.

По мотив Световния ден за битка с ХИВ/СПИН, младежите от Българския Червен кръст провеждат огромна осведомителна акция, която ще обхване основни места в София.

Под мотото „ Узнай своя статус “ младите червенокръстци ще раздават панделки и осведомителни материали на тематика „ Превенция на ХИВ/СПИН ” в столичните учебни заведения: ЧУ „ Дрита “, 54 СУ „ Св. Иван Рилски “, 140 СУ„ Иван Богоров “, 2 СУ „ Акад. Емилиян Станев “, 20 ПЕГ „ Св. Методий “, Медицински лицей „ Йорданка Филаретова ”.

На 1 декември от 14:00 до 18:00 часа в подлеза на метростанция „ Сердика “ доброволците на БМЧК-София ще проведат осведомителна акция с игри и викторини, ще раздават червени панделки и брошури. В 18:30 часа пред църквата „ Св. Неделя “ доброволци, другари и всички искащи ще оформят „ жива панделка “ в символ на съпричастност с хората, живеещи с ХИВ/СПИН.

На 4 декември от 10:00 до 13:00 часа в Медицинския лицей „ Йорданка Филаретова “ ще бъде ситуиран мобилен кабинет за анонимно гратис консултиране и проучване за СПИН. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР