На 06.03.2020 г. в с. Сушица се проведе ритуал по

...
На 06.03.2020 г. в с. Сушица се проведе ритуал по
Коментари Харесай

Почетоха с военен ритуал подвига на старшина Димитър Атанасов

 На 06.03.2020 година в с. Сушица се организира обред по случай 55 години от подвига на старшина първа степен Димитър Атанасов Димитров, избавил от крах бойния транспортен съд и другарите си по време на обучение във Военноморския флот с цената на своя живот.

Пред барелефа в родната му къща, се поклониха в символ на благодарност почетен часовой от дивизиона, в който е служил, воден от заместник-командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан I сан Ванъо Мусински, капитан I сан Петко Якимов – пълководец на ПБ Варна, капитан I сан Божидар Иванов – пълководец на 1 дпк, представители на Клуб " Първи дивизион патрулни кораби ", полковник Иван Маламов - началникът на Националния боен университет и неговия заместител полковник Евгени Пенчев, кметът на селото госпожа Надка Никова, инж. Катя Петрова – заместник-кмет на община Стражица, Илия Маринов – ръководител на общинския съвет на гр. Стражица, доста поданици и посетители на Сушица. Те сервираха венци и цветя, след което разгледаха музейната експозиция.

В салона на читалището в с. Сушица бе изнесена литературно-музикална стратегия. Тържествените прояви приключиха с поднасяне на венци  и цветя на паметника на починалите за Отечеството и тържествена инспекция (заря), в която взеха присъединяване представителна рота от Военноморски сили, както и представителна рота и боен оркестър от Национален боен университет " Васил Левски ".

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР