Métropole Rouen Normandie, Normandy Region, Transdev, Groupe Renault, Caisse des Dépôts

...
Métropole Rouen Normandie, Normandy Region, Transdev, Groupe Renault,
Caisse des Dépôts
Коментари Харесай

Уникален проект с електрически автономни автомобили стартира в Европа

Métropole Rouen Normandie, Normandy Region, Transdev, Groupe Renault, Caisse des Dépôts и Groupe Matmut започва неповторим за автомобилния свят в Европа проект- Rouen Normandy Autonomous Lab, който съставлява първата по рода си пробна самодейност за on-demand решение за напредване с помощта на автономни електрически коли по стандартни пътища.

Както подсказва самото име, планът Rouen Normandy Autonomous Lab започва в Руан, Нормандия, като в приложимост се пускат пет автономни електромобила, които ще бъдат достъпни за приложимост от необятната аудитория. Първоначално в самодейността тръгват четири представителя на специално доработена версия на 100% електрическото Renault ZOE, оборудвана с високотехнологични решения както на Renault, по този начин и на Transdev, създадени благодарение на Delphi, Esigelec и други компании. На малко по-късен стадий от развитието на плана, в плана ще бъде добавен и по-голям пътнически транспортьор.

Автомобилите на Rouen Normandy Autonomous Lab ще покриват три маршрута с разстояние от 10 километра и 17 спирки, като след първоначалната пилотна фаза на плана, от пролетта на идната година и в продължение на 2 години, ще могат да бъдат използвани и от необятната аудитория в града. Запазването на автомобил от страна на потребителите ще става посредством приложение за мобилен телефон.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР