МВР с нови акции на пътя през летните месеци. Планира

...
МВР с нови акции на пътя през летните месеци. Планира
Коментари Харесай

МВР с нови акции на пътя през лятото

Министерство на вътрешните работи с нови акции на пътя през летните месеци. Планира се още по-засилен надзор и инспекции по автомагистралите и към учебните заведения. До края на месеца ще се следи главно за нарушаване на пътя, свързани с деца, а точно дали родителите возят децата на предните седалки и дали им слагат колани.

След репортажа на bTV по случая има развиване

Започва и засилен контрола на пътя, като всеки петък и неделя ще има спомагателния екипи, ситуирани на изходите на града, които ще наблюдават за извършители.

Продължава и линейният надзор по автомагистралите. Там ще се гледа за шофиране в спешната лента, погрешно изпреварване и за шофиране с висока скорост.

Клипът е сниман в събота малко след 16 ч. следобяд

През лятото ще има и спомагателни екипи, ситуирани и по курортите на морето.

„ Ще бъдат извънредно безкомпромисни към водачи родители, които нарушават разпоредбите за транспорт на деца в транспортните средства. Предвидени са и ограничения против родители и лица, които дават ръководството на малолетни и малолетни в дребните обитаеми места. Там ще се изготвят предупредителни протокол. През лятото в интервала от 15 юни до 14 септември по акция на полицията „ Безопасно лято “ полицейските сили ще бъдат пренасочвани в обитаемоте места, в които има висока посещаемост на питейни нощни заведения и пътищата сред тях за извънредно интензивни инспекции за приложимост на алкохол, наркотични субстанции и неправоспособни водачи “, сподели гл. инсп. Лъчезар Близнаков от „ Пътна полиция “.

Само предходната година по това време 5 деца са изгубили живота си, защото са били с погрешно подложен колан или родителите им са  шофирали с друго нарушаване.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР