МВР разгърна пълния си потенциал в търсене на заподозрения за

...
МВР разгърна пълния си потенциал в търсене на заподозрения за
Коментари Харесай

Дронове, кучета и хеликоптер дирят Зайков край Костенец!

МВР разпростра цялостния си капацитет в търсене на обвинения за две убийства Стоян Зайков от Костенец. Дронове, следови кучета, хеликоптер и високопроходима техника обхождат региона край града, откакто към този момент 8 дни няма и диря от 43-годишния мъж.

Той е търсен по отношение на разстрела на някогашната си другарка, от която има наследник – фризьорката Милена Шишкова, открита с две рани в главата и вързани ръце в полето пред къщата. Убит е и комшия на Зайков, убит с ловна пушка. Полицията е известена за труповете няколко часа по-късно.

В петък сутринта започва най-мащабната акция на полицията от последните години, в която са включени баретите, жандармерията, Охранителна и Криминална полиция и даже ловните дружинки, които обикалят горите за дивеч, търсят Зайков. Полицията позволява, че Зайков може да се опита да извърши обир, с цел да се нахрани, написа "24 часа "

До момента няма резултат от подхванатите дейности.

Четири дни по-късно, в сряда, е открит погубен с патрон в главата и третият братовчед на Стоян Зайков-Валентин Петров, който е комшия на Зайков в кв. “Полето”. Основният обвинен още веднъж е Чане, както е прякорът на Стоян. Смята се, че убитият го е укривал през последната седмица. Жертвата не е позволила служители на реда да претърсят парцела.

“Възможно е той да не е в града, само че сме длъжни да проверим”, сподели още Маринов. Няма данни да е напускал страната. Граничните пунктове са предупредени”. Заради предходно закононарушение Чане е и със възбрана да напуща страната.

Получавани са и подправени сигнали за местонахождението на мъжа. Човек от Сандански се обадил на те;л. 112 и споделил, че е забелязал Чане в града. Дори твърдял, че приказвал с него. При инспекцията се оказало, че подателят на сигнала желал да навреди на собствен съгражданин.

"Проверяваме всички постройки и ще продължим до момента в който не го открием. Вече може да се каже, че вдоста здания в града са тествани и е ясно, че търсеният не е обитавал там. Облитането с хеликоптер е с цел да фиксираме цялата територия. Засега съответна диря няма ", сподели ст. комисар Николай Спасов, началник на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР