МВР е запознато с намеренията на Васил Божков да се

...
МВР е запознато с намеренията на Васил Божков да се
Коментари Харесай

МВР: Ако Божков кацне в България, ще бъде задържан

МВР е осведомено с желанията на Васил Божков да се върне в България и в случай че това се случи, той ще бъде задържан при идването си. Това разгласи министърът на вътрешните работи откакто по-рано днес самият Божков разгласи, че се прибира в страната.

" Евентуално ще му бъдат повдигнати обвинявания, ще се наложи мярка за неотклонение и т.н ", изясни още министърът при визитата си в Бургас.

Ако в реалност Васил Божков се върне, Гранична полиция би следвало да го задържи, предвид на това, че лицето е оповестено за търсене. Спрямо Божков има наложена мярка за задържане за период до 72 часа, оповестиха от прокуратурата.

След установяването на лицето органите на Министерство на вътрешните работи следва да го предадат на представители на досъдебното произвеждане, а точно - следователи, които да му предявят постановления в качеството му на обвинен по три броя наказателни каузи.

Лицето следва да бъде разпитано в качеството му на обвинен, като по-късно наблюдаващите прокурори ще преценяват дали да внесат искане за налагане на мярка за неотклонение " задържане под стража ", която следва да се дефинира от съда. 

 

Издирваният бизнесмен обяви, че ще кацне в София към 15:30 часа и разгласява фотография по какъв начин пътува в аероплан. Проверка на полетите на Летище София удостоверява, че полет от Дубай в действителност се чака да кацне у нас този следобяд.  Софийската градска прокуратура разгласи, че в случай че Божков се върне, гранична полиция би трябвало да го арестува, тъй като е разгласен за търсене..От януари 2020 година Божков е в Дубай, а против него задочно се водят няколко следствия и е разгласен за интернационално търсене. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР