Музикантът Сергей Ролдугин, смятан за близък приятел на президента на

...
Музикантът Сергей Ролдугин, смятан за близък приятел на президента на
Коментари Харесай

Портмоне на Путин. Швейцария обвини банкери за прехвърлянето на милиони в сметка на приятел на Путин

Музикантът Сергей Ролдугин , считан за непосредствен другар на президента на Русия Владимир Путин , е трансферирал милиони швейцарски франкове през сметки в швейцарски банки, без да му бъдат направени нужните инспекции. Това се споделя в обвиняване на прокуратурата в Швейцария по дело, което стартира в сряда, съобщи Ройтерс.

Виолончелистът Ролдугин попадна под глобите на Европейския съюз, Швейцария и други страни след началото на съветската инвазия в Украйна през 2022 година От Брюксел считат, че той има най-малко 5 офшорки и е част от финансовата скица на Путин. В швейцарския лист със глобени лица той попада като " портмоне на Путин ".

По информация на организацията прокуратурата в Швейцария упреква минимум четирима банкери, че не са направили нужните инспекции, с цел да открият от кое място са пристигнали средствата по сметките на Ролдугин. Той е посочен като притежател на две сметки, открити в Газпромбанк Швейцария през 2014 година, в които са трансферирани милиони франкове от Русия.

Според обвинителния акт хора като Ролдугин се употребяват като " сламени индивиди ", с цел да се скрият същинските притежатели на сметките.

" Добре знае се, че съветският президент Путин публично има приход единствено от 100 000 швейцарски франка и не е богат, само че в действителност има големи активи, които се ръководят от близки до него хора ", се споделя в обвинителния акт. В него се показва още, че съгласно разнообразни медийни изявления Ролдугин е кръстник на дъщерята на съветския президент.

В документите на банката е посочена единствено професионалната активност на Ролдугин като музикант, което прави собствеността и присъединяване му " по никакъв метод правдоподобни ", написа още в правосъдните документи.

В Швейцария банките са задължени да отхвърлят или приключват бизнес връзки, в случай че има подозрения по отношение на самоличността на договарящата страна. И двете банкови сметки на Ролдугин бяха закрити през септември 2016 година

По делото са упрекнати трима съветски и един швейцарски жител. Те отхвърлиха обвиняванията.

Руският президент Владимир Путин публично има приход от към 100 000 евро. Множество журналистически следствия през години обаче го свързаха със собствеността на първокласни парцели и яхти, надалеч надхвърлящи тази публична сума.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР