Mutua Madrid Open, осминафиналРафаел Надал – Давид Гофен 6-3, 5-7,

...
Mutua Madrid Open, осминафиналРафаел Надал – Давид Гофен 6-3, 5-7,
Коментари Харесай

Надал бе опрян до стената, но се измъкна срещу Гофен


Mutua Madrid Open, осминафинал

Рафаел Надал – Давид Гофен 6-3, 5-7, 7-6(9)

Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на Мастърс шампионата в Мадрид след доста сложна, само че изцяло заслужена победа против Давид Гофен. Белгиецът изигра превъзходен мач и подсети за най-хубавите си дни на корта, само че рекордьорът по трофеи от Големия шлем сподели пословичната си неотстъпчивост и избави четири мачбола, преди да стиггне до триумфа.

В идната фаза може да забележим нов конфликт сред него и Карлос Алкарас. Това ще се случи, в случай че младежът отпразнува рождения си ден с победа над Камерън Нори.

Надал имаше проблеми първоначално, откакто пропусна брейкпойнт във втория гейм а след това Гофен осъществя първия пробив в мача и реализира поврат за 3-2. От този миг до края на сета обаче Матадора наложи непостижимо за белгиеца движение и изцяло контролираше играта. Представителят на домакините осъществя два следващи пробива, след които надви с 6-3 в откриващата част и поведе в мача.

Във втората част испанецът проби пръв, след което задържа преднината от два гейма до 5-3. Мачът изглеждаше завършил, само че Гофен имаше други проекти. Изправен пред проваляне, белгиецът стартира да рискува доста повече при офанзивите си и тази тактичност се отплати. Световният №60 избави два мачбола и приключи сета със серия от четири следващи извоювани гейма, успявайки да се наложи със 7-5.

Напълно уместно за сходен мач, третият сет бе най-драматичният. Никой от съперниците не съумя да реализира пробив и се стигна до тайбрек, в който Надал започва доста по-добре и поведе с 4-1. Гофен обърна резултата и стигна до два следващи мачбола, само че не съумя да се възползва от нито един от тях.

Шампионът на Australian Open също пропусна мачпойнт, до момента в който белгиецът пропиля още две благоприятни условия да реши дуела. В последна сметка дълго разиграване, приключило с форхенд в навън на Гофен постави завършек на мача и Надал победи с 6-3, 5-7, 7-6(9) след 3 часа и 13 минути игра на „Маноло Сантана“.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР