Mutua Madrid Open, четвъртфиналОнс Жабур – Симона Халеп 6-3, 6-2Онс

...
Mutua Madrid Open, четвъртфиналОнс Жабур – Симона Халеп 6-3, 6-2Онс
Коментари Харесай

Жабур се справи лесно с Халеп и е на полуфинал в Мадрид


Mutua Madrid Open, четвъртфинал
Онс Жабур – Симона Халеп 6-3, 6-2


Онс Жабур е първата полуфиналистка на WTA 1000 шампионата в Мадрид след лесна победа с 6-3, 6-2 над Симона Халеп. Румънката реализира впечатляващи триумфи над Паула Бадоса и Коко Гоф и всички заговориха за променената ѝ игра под управлението на Патрик Муратоглу, само че през днешния ден бе надиграна от тунизийката, за която това е едвам втори полуфинал на това равнище.

Победата ѝ пристигна след единствено 67 минути на корта, в които поддържаше доста високи стандарти на сервис и в това време печелеше 62% от точките на втори сервис на съперничката си.

Жабур реализира 4 пробива в хода на мача като бе и доста ефикасна, защото го направи от общо 5 благоприятни условия като в това време единствено един път загуби собствен сервис гейм.

Единственият пробив за Халеп пристигна в третия гейм на мача. До края на сета румънката взе единствено още един гейм.

Във втората част Жабур още веднъж се развихри във втората половина като от 1-2 завоюва пет следващи гейма за място в топ 4 на шампионата.

Победителката осъществя 22 уинъра в хода на мача по отношение на 7 за румънката, която в предходните си два мача доминираше над съперничките си.

На полуфинал Жабур чака победителката от мача сред Екатерина Александрова и Аманда Анисимова.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР